buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
pris: Varaordfører Knut Fangberget (t.v.) delte ut Frivilligprisen 2016 til Line Ødegård (midten) i Hamar Rådhus tirsdag. Prisvinneren ble hedret for sitt arbeid for barnefamilier i Hamar som opplever en vanskelig livssituasjon. Ødegårds rolle er å lytte, støtte og oppmuntre til en bedre hverdag. Til høyre Anne Thingstad Eriksen, daglig leder i Hamar Frivilligsentral.FOTO: THOMAS TOLFSEN-STRANDBY
 
Fikk pris for sitt frivillige arbeid med å hjelpe barnefamilier i Hamar
Hun har bistått barnefamilier i krevende livssituasjoner siden 2008. Tirsdag ble Line Ødegård hedret for sitt frivillige arbeid.

Publisert: 13.des.2016 21:56
Oppdatert: 13.des.2016 22:04

33-åringen fra Hamar trodde hun bare skulle på julebord i Hamar Rådhus med sine frivillige kolleger, men endte opp med å bli tildelt Frivilligprisen for 2016.

Ødegård er tilknyttet den frivillige organisasjonen Home Start Familiekontakten, som gjennom sitt arbeid i Hamar hjelper småbarnsfamilier med å takle en vanskelig livssituasjon eller en belastende periode.

For Ødegård er det inspirerende å bruke tiden på andre mennesker som trenger hjelp.

– Det tar bort energitapet man opplever i hverdagen ellers. Det fyller bare på igjen, sier Ødegård.

på familiens premisser

Frivilligprisen er et samarbeid mellom Hamar kommune og Hamar Frivilligsentral. Den tildeles årlig en person som har utmerket seg med frivillig og uegennyttig arbeid for sine medmennesker.

Og det var en tilfeldighet som gjorde at Ødegård ble tilknyttet Home Start i 2008.

– Jeg fikk tips fra en mor i barnehagen hvor jeg jobbet, om at dette kunne være noe for meg, husker Ødegård.

Siden har hun bistått mange familier, og hun kan bruke to til fire timer i uka over perioder på over et halvt år på en enkelt familie.

– Det som er viktig, er å være der for dem. La de få styre tempoet og aktiviteten. La familien få styre premissene, forteller Ødegård.

den gode naboen

Hun er selv opprinnelig fra Sandefjord, og opplevde da hun flyttet til Hedmarken i 2006, at det ikke var så lett å få kontakt med nye mennesker.

– Mange av de familiene vi treffer mangler et stabilt nettverk. Da kan vi være et viktig bidrag og være et standpunkt i hverdagen, sier Ødegård, som mener vi alle kan bidra til å lyse opp hverdagen til andre.

– Mennesker som bevisst viser at de bryr seg om andre, og som velger å bidra til at andre har det godt i hverdagen, er viktig. Men man må ikke være organisert for å gjøre det. Den gode naboen er også viktig, sier prisvinneren.

– Helt avgjørende

Prisutdeler Knut Fangberget mener de frivilliges innsats er uvurderlig.

– Det er helt avgjørende. Det er det som gjør Hamar til en god kommune, at noen kan gi av sitt overskudd til de som trenger det, sier Fangberget.

– Uansett hvor store de kommunale budsjettene er, så trenger vi den varmen og omsorgen som frivilligheten og de frivillige representerer, sier varaordføreren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat