18. aug
oppvarming: Simen Bolkan Nordli, Ole Erik Midtskogen, Truls Jevne Hagen (venstre side av streken), Juan Manuel Cordero, Markus Naglestad, Ivar Sollie Rønning, Francois Yabré, Mikkel Gran Frankmo og Petter Vaagan Moen i aksjon under onsdagens trening. FOTO: Bendik Havdal Eriksen
 
Utfordrer spillerne
HamKam-trener Kevin Knappen vil bruke bredden i stallen. Lørdag må spillerne vise ham at de fortjener en plass på laget.

Publisert: 30.aug.2017 18:43
Oppdatert: 31.aug.2017 09:22

Søndag fortalte Kevin Knappen at klubben vurderte å be om å få lørdagens kamp mot KFUM utsatt, på grunn av at Markus Solbakken, Nicholas Mickelson og Sander Eng Strand er uttatt på aldersbestemte landslaget. I tillegg til at kaptein Francois Yabre soner karantene for gule kort.

For dersom to spillere er borte med landslaget, har klubben krav på å få utsatt den neste kampen.

Mandag valgte HamKam ikke å benytte seg av den muligheten.

Roser bredden

Knappen forteller hvorfor de ønsker at kampen skal spilles som oppsatt.

– Vi mener at vi har en så bred og god tropp, at vi må klare å bruke den. Vi har 18 spillere, og skal vi holde alle på tå hev, må vi bruke spillerne, sier han.

Han forventer at flere vil komme inn og gjøre et godt inntrykk.

– Vi har masse erfaring, og hvis vi ikke klarer å erstatte våre unge og lovende, blir jeg overrasket. Dette må vi fikse, sier han.

passet dårlig

HamKam er seks poeng foran Alta på tabellen, og treneren er klar på at han ikke ønsker å gi konkurrentene blod på tann.

– Hadde vi utsatt kampen, ville de andre lagene følt at det var nærmere opp til oss. Og samtidig ville vi fått kjenne lagene nærmere. Da det ikke var noen gode vinduer til å putte en utsatt kamp inn i, vurderte vi det som best å la den gå som vanlig. Det er ingen fordel å ha hengekamper, sier han.

Vaagan Moen tilbake

Petter Vaagan Moen, som skadet ribbeinet da HamKam slo Finnsnes 3–0 13. august, er tilbake i full trening.

Knappen kommer trolig til å bruke ham fra start lørdag.

– Petter har trent både denne uken og i forrige uke. Vi håper at det vil få en positiv effekt at han er tilbake igjen. Vi har spillesugne folk som er på tur tilbake til laget.

uproblematisk

Truls Jevne Hagen, som står bokført med ti målgivende pasninger denne sesongen, får en annen makker enn Markus Solbakken lørdag.

Men Modølen er ikke bekymret for fraværene.

– Vi har en god og bred stall, der alle ønsker å være med. Jeg tror det blir uproblematisk for oss. Og så er det fint at Petter er tilbake igjen, for han er en viktig spiller, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke