buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Grunneier: Anders Wetten på Vien gård. FOTO: Eli J. haugen
 
Vien blir stridstema
Rådmannen foreslår å tillate omdisponering av dyrka mark hvor det gir positiv samfunnsnytte.

Publisert: 03.apr.2017 20:02
Oppdatert: 03.apr.2017 20:02

Vien gård er ikke nevnt konkret i utkastet, men det er liten tvil om at Vien gård kan tolkes inn i sammenhengen. Ved siden av å stille krav om positiv samfunnsnytte, heter det at det skal vurderes krav om nydyrking der jordbruksareal omdisponeres. Så er det et spørsmål om hva som legges i ordet «positiv samfunnsnytte».

Wetten-familien som eier Vien gård har helt siden 2008 jobbet for en omregulering av den E6-nære gården. De ønsker å legge til rette for nye boliger og handelspark på arealet. Leder Thomas L. Jørgensen i Hamar Ap var i HA 2. januar en varm tilhenger av å omregulere Vien gård, men etter det HA erfarer er det delte meninger om dette internt i partiet.

– Vi er ikke i havn med Vien gård. Vi skal ha et medlemsmøte i mai hvor vi skal diskutere jordvern, sier Grete Solli (Ap).

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat