buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Vil flytte stein-skulptur til stranda
Hamar kommune og kunstner Knut Wold vil flytte steinskulpturen på Fougner Lundhs plass til Ridehusstranda.

Publisert: 17.jul.2017 10:01
Oppdatert: 17.jul.2017 10:06

Kommunen og kunstneren selv mener at steinskulpturen ved navn «Steinen» som i dag står på Fougner Lundhs plass, ikke kommer til sin rett.

Fougner Lundhs plass er torget eller plassen mellom Tinghuset og Statens hus. Skulpturen ble laget av den kjente billedhoggeren Knut Wold i 1998, og var en del av en utstilling på Ridehusstranda i 2002.

Ifølge Wold ble skulpturen laget for å bli plassert i et åpent landskap.

Slik den står i dag, er det ikke noe åpent landskap rundt akkurat, og kommunen og kunstneren ønsker at skulpturen blir plassert tilbake på plassen på Ridehusstranda hvor den sto i forbindelse med utstillingen i 2002.

Kommunen har nå henvendt seg til Hedmark fylkeskommune for å spørre om tillatelse til å flytte skulpturen. Kommunen tar på seg alt arbeid og alle kostnader i forbindelse med en flytting. Skulpturen kan monteres på Ridehusstranda uten graving og uten sokkel.

Den samme Wold har også laget to steinskulpturer, to firkanter, som sto på Koigen inntil nylig. Disse er nå fraktet til Bohuslän i Sverige for å være med på en utstilling der.

En tredje skulptur som Wold har laget som sto på Domkirkeodden ble tidligere i sommer tatt ned siden kunstneren og museet var redd den skulle bikke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat