buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
TOGHISTORIE: Hamar har en lang historie som knutepunkt for tog og båtfart. Dette blir tatt fram på bursdagen. Berit Andersen, Magne Rugsveen og Henriette Enger, utstillingsansvarlig i Hamar kulturhus, håper mange blir med på markeringen og vandringen langs toglinja.
 
Vil ha deg med på bybursdags-feiring
21. mars kan du bli med og feire Hamars 168. bursdag. I år er Mjøsa og jernbanen tema.

Publisert: 16.mar.2017 11:36
Oppdatert: 16.mar.2017 11:37

Tirsdag er det 168 år siden kjøpstaden Hamar ble opprettet etter kongelig resolusjon og for femte år på rad blir bursdagen markert med et historisk program.

– Hamar har en lang historie knyttet til både jernbane og Mjøsa. Det er denne historien vi vil gripe fatt i uten å problematisere, sier Berit Andersen, rådgiver for kultur- og frivillighet i kommunen.

Bursdagen starter med litt historie i foajeen i Hamar kulturhus. Andreas Dreyer, direktør ved Norsk Jernbanemuseum tar for seg Hamar som knutepunkt med Mjøsa og jernbanen som viktige transportårer. Hit kommer også Arne Julsrud Berg, direktør for Mjøsmuseet, som vil gi tilbakeblikk på hvordan byen har utviklet seg og hvor viktig Mjøsa og jernbanen har vært. Her er det fri entré, og det blir servert kaffe med noe søtt til.

I kulturhuset blir det også underholdning med elever fra Toneheim, og jernbanemuseet viser fram en fotomontasje som blir stående til over påske.

Etterpå blir det en vandring fra kulturhuset langs jernbanen

til politihuset og der er kåsørene med.

– Det har vært god oppslutning om bybursdagene disse fire årene, og vi håper det blir det i år også, sier Magne Rugsveen, avdelingsdirektør for Anno Museum, Hedmarksmuseet og Domkirkeodden. Tidligere har temaene vært skøytebyen og Hamar midt i matfatet, krigsjubileet der temaet var Hamar- hovedstad for en dag, og i fjor var bursdagen spunnet rundt Knut Bakkes utstilling av gjenstander som har tilknytning til Hamar.

– Det er ikke de runde tallene og de store feiringene. Men det er viktig historie å ta vare på, og jeg håper vi med dette får opp bevisstheten om byens historie. Mye er borte allerede, sier Berit Andersen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat