buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
2046: Det var antallet personer som mottok uføretrygd i Hamar ved årsskiftet. Den nye nav-lederen Hanne Sofie Holmen tror det er mulig å få flere av de i arbeid. FOTO: THOMAS TOLFSEN-STRANDBY
 
Ny Nav-sjef mener flere kan lykkes i arbeidslivet
Samhandling med næringslivet er et stikkord når den nye Nav-lederen i Hamar vil ha enda flere ut i jobb.

Publisert: 08.mai.2017 06:45
Oppdatert: 08.mai.2017 09:36

Sola steiker og folk nyter en rolig ettermiddag på torget i Brumunddal. Over et kafébord på uteserveringen til bakeriet, er Hanne Sofie Holmen engasjert. Hun tror mange ikke er klar over hva Nav har i verktøykassa.

– Vi må bedre møtene med den enkelte. De må kjenne at Nav kan være med på å gi deg muligheter. Vi har utrolig mange verktøy, men Nav har en jobb å gjøre med å vise seg fram, sier den påtroppende Nav-lederen i Hamar.

VANSKELIG ØKONOMI

For torsdag ble det kjent at ringsaksokningen tar over sjefsjobben i Triangelgården etter Roy Skaug, som sluttet før jul. Nav Hamar har i flere år slitt med å holde budsjettene, og har hatt høye utgifter knyttet til utbetalinger til sosialhjelp.

– Hvordan skal dere snu dette?

– Hvordan Nav Hamar tidligere er drevet ønsker jeg ikke å uttale meg om, svarer Holmen til HA.

Men hun forteller indirekte om hvordan tallene kan gå fra røde til grønne. For selv om arbeidsledigheten generelt er lav i regionen, er det mange uføre og det er en utfordring å få unge ut i arbeid.

– Jeg tror vi kan få mange flere ut i lønnet arbeid. Det er et stort potensial der, sier Holmen

OPP AV STOLENE

Og det er her stikkordet samhandling kommer inn i bildet. Den nåværende avdelingslederen i Nav Ringsaker viser til forskning som konkluderer med at arbeidstrening er den beste vegen ut i arbeidslivet. Men da er Nav avhengig av å samarbeide godt med næringslivet, og de må selv være flinkere til å se brukernes muligheter. Derfor må også de Nav-ansatte komme seg opp av kontorstolene.

– Her i Ringsaker har vi vært ute i flere bedrifter og invitert bedriftene til å komme til oss. Ofte er det slik at man har sin egen jobb som referanseramme, hvis man ikke har jobbet mange andre steder, sier Holmen.

– HELSEFREMMENDE

Men det betyr ikke at Holmen er en knallhard leder som skal piske de Nav-ansatte rundt i korridorene.

– Min hovedstyrke er nok relasjonsledelse. Jeg møter mine ansatte som jeg vil at de skal møte brukerne, forteller hun.

Ved årsskiftet var det i Hamar registrert 2046 mottakere av uføretrygd. Det er 0,6 prosent over landsgjennomsnittet.

– Kan flere av disse komme ut i jobb?

– Rett arbeid er helsefremmende for alle, og det å være i jobb er sosialt inkluderende. Jeg har veldig tro på folk, og med de rette mulighetene, vil de fleste lykkes, avslutter den nye Nav-sjefen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat