buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
BORDTENNIS: Mieke Taverne og Jan Pool vil ha med flere på bordtennis.
 
Vil ha med seg flere på bordtennis-trim
– Det er artig å oppdage at gamle ferdigheter ikke er helt borte. Og så er det god mosjon, sier Jan Pool. Sammen med Mieke Taverne inviterer han seniorer til bordtennis.

Publisert: 07.des.2018 15:53
Oppdatert: 07.des.2018 16:47

Her mandag formiddag setter de opp bordtennisbordet i aktivitetsrommet bak kantina på Finsal. Her er det bare å komme for å teste gamle kunster og få rørt litt på kroppen.

Ikke i bruk

Både Jan Pool og Mieke Taverne har spilt bordtennis før, men det begynner å bli mange år siden sist. Mieke Taverne har jobbet som fysioterapeut på Finsalsenteret og kjente til at det sto et bordtennisbord der som knapt ble brukt. Nå har de meldt inn tilbudet som et seniorgründerprosjekt og håper at de skal få lokket med seg flere etter hvert.

Les også: Vil ha flere aktive seniorer i Hamar

– Det er faktisk ikke noen bordtennisgruppe i Hamar lenger så det er sikkert flere enn oss som synes det er morsomt å spille igjen, sier Jan Pool.

– De fleste skoler har et bordtennisbord stående. Det er nesten litt rart at det ikke kan brukes av andre etter skoletid, sier Mieke Taverne.

Skal videreføres

Bordtennistilbudet er nå det sjette seniorgründerprosjektet som starter i Hamar. Fra nyttår er seniorgründerprosjektet over, men det betyr ikke at tilbudene forsvinner.

– Tanken er at tilbudene som er satt i gang skal videreføres og seniormodellen skal implementeres i kommunen, sier Stine Hellebergshaugen, prosjektleder ved Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester for Hedmark i Hamar.

Hun mener de har lært mye av seniorgründerprosjektet.

– Vi har lært at det finnes veldig mange initiativrike eldre med gode ideer der ute, men mange kan ha behov for støtte og et puff i riktig retning for å realisere sine ideer. De kommer som regel ikke av seg selv, det må målrettet arbeid til for å nå dem, sier Hellebergshaugen.

Etter at seniorgründerprosjektet ble satt i gang, er det dannet litteraturgruppe, kameratgruppe, fototreff for seniorer, oppstartsgruppe for seniortrimmere, trimgruppe i et borettslag og nå altså bordtennisgruppe. Totalt er rundt 70 seniorer involvert i disse tilbudene.

– De eldre har satt i gang tilbud som ikke fantes tidligere og det har bidratt til økt mangfold, sier Stine Hellebergshaugen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat