buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Vien gård: Miljøpartiet De Grønne i Hamar sier nei til nedbygging av Vien gård for å gi rom til nye næringsaktører og boliger. Partiet mener fortetting av eksisterende sentrumskjerne er det som er best for framfor nedbygging av dyrka mark. Foto: Eli J. Haugen
 
Vil ikke bygge ned Vien gård
Katrine Aalstad (MDG) mener Arbeiderpartiet ikke har tatt innover seg klimaendringene og det grønne skiftet, når partiet nå går i spissen for å bygge ned Vien gård og etablere næringspark der.

Publisert: 02.jan.2017 19:02
Oppdatert: 02.jan.2017 19:55

Flertallspartiene i Hamar kommunestyre (By- og bygdelista, Høyre, Venstre, Sp og Miljøpartiet De Grønne) har forpliktet seg på å prioritere jordvern. Da planprogrammet for kommuneplanen ble behandlet i kommunestyret før jul, stemte alliansen ned et forslag fra Ap om å åpne for å tilrettelegge for næring i sentrumsnære areaer som i dag er LNF-område (som for eksempel Vien gård).

Familievennlig

Gruppeleder Katrine Aalstad i Miljøpartiet de grønne vil verne matjorda for kommende generasjoner og mener veksten i Hamar må komme ved fortetting i dagens sentrum.

– Hamar Ap har ikke tatt innover seg det grønne skiftet og klimautfordringene. Det vi trenger i framtida er ikke mer bilbasert handel og flere satelitter, men Norges mest familievennlige bykjerne hvor folk kan gå fra bolig til jobb, sier Aalstad.

LES UTSPILLET FRA HAMAR AP HER

Kompakt byutviklin

– Men taper ikke Hamar kommune da vekst, og arbeidsplasser trenger regulerte næringsarealer?

– Veksten i arbeidsplasser har vært større i Hamar enn i Ringsaker de senere årene. Våre satsingsområder som er bioøkonomi, media og spill trenger ikke store varehus, men arbeidsplasser rundt kollektivknutepunkt. Arbeiderpartiet opererer med løsninger for en annen tid. Jernringen rundt Hamar by har bidratt til en kompakt byutvikling, som er positiv, mener Aalstad.

Intern uenighet

Stilt overfor en framtidig befolkningsvekst, mener Aalstad dyrka mark og matproduksjon er viktigere enn noensinne.

Internt i flertallspartiene er det uenighet, og Høyre står på linje med Ap, men var lojal mot samarbeidspartnerne i kommunestyret.

Ordfører Einar Busterud (BBL) sier at det må være en felles praksis for omdisponering av dyrka mark, og ikke en konkurranse.

– Jeg er for et sterkt jordvern, men er positiv til at dyrka mark kan tas i bruk til vital infrastruktur som skole og sykehus. Jo flere innbyggere, jo vanskeligere blir denne konflikten. Når det gjelder Vien gård konkret, er jeg avventende. Dette er ikke lett i det hele tatt, sier Busterud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat