buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Ny kamp: Fylkesmann i Hedmark Sigbjørn Johnsen og hans rundt 110 ansatte holder i dag til i Statens hus. Fra 1. januar 2019 er embetet historie, men hvor det nye sammenslåtte embetet skal ligge, er ikke avklart. Foto: Christian E. Bergheim
 
Vil kjempe om å få fylkesmannen
Regionrådet for Hamar-regionen mener at fylkesmannsembetet for Innlandet må legges til Hamar. De vil gi Lillehammer kamp om arbeidsplassene.

Publisert: 22.mar.2017 06:53
Oppdatert: 22.mar.2017 06:55

I statsråd 10. mars ble det bestemt å slå sammen Hedmark og Oppland fylkesmannsembeter.

Dette er et ledd i regjeringens regionreform. Fra 1. januar 2019 skal landet ha 11 fylkesmannsembeter mot 17 i dag.

Regjeringen har ikke sagt hvor det sammenslåtte embetet skal ligge, men det står mellom Hamar og Lillehammer.

110 arbeidsplasser

Fra Lillehammers side er posisjoneringen i full gang for å få embetet.

For Hedmarks del er det snakk om 110 arbeidsplasser som i dag befinner seg i Statens hus i Hamar.

Det er sagt at ingen ansatte skal miste jobben som følge av omorganiseringen, men at noen kan få nye arbeidsoppgaver.

Regionrådet for Hamar-regionen vedtok på sitt siste rådsmøte å sende en henvendelse til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Knutepunkt

I henvendelsen, lister de opp gode grunner for at regjeringen bør velge Hamar som sted for fylkesmannen i den nye sammenslåtte regionen.

Foreløpig har ikke den nye enheten fått noe navn, men Fylkesmannen i Innlandet er sannsynlig. Regionrådet viser til at Hamar har sterke fagmiljøer innen samfunnssikkerhet, og er et kommunikasjonsmessig knutepunkt nær Oslo og Gardermoen.

Skummel veg

Regionrådsleder og ordfører i Ringsaker kommune Anita Ihle Steen (Ap) synes Hedmark og Oppland Høyres strategi om å «gi» fylkesmannen til Lillehammer, mot å samle fylkesadministrasjonene (fylkeskommunen) i Hamar, er en skummel veg å begi seg inn på.

– Både Hedmark og Oppland fylkesting har sagt at de ikke ønsker noen sammenslåing, og det kan skje at fylkeskommunene fortsetter som i dag. Da er det dumt dersom fylkesmannen forsvinner til Oppland, påpeker Steen.

Hamar et tyngdepunkt

Det er antydet at det kommer en avklaring på plassering av det nye fylkesmannsembetet før sommeren.

Steen sier at hun ikke kategorisk er negativ til å diskutere større regioner, men hun vil vite hvilke funksjoner staten er villig til å gi fra seg, og hun står godt plantet bak Arbeiderpartiets linje om at sammenslåing skal være frivillig.

– Dersom vi begynner med omorganisering for omorganiseringens skyld, risikerer vi at fagfolk forsvinner og lite motivasjon i organisasjonen. Vi må starte med innholdet, mener Steen.

Hun påpeker at de rundt 110 arbeidsplassene som befinner seg hos fylkesmannen i Hedmark, er kompetansearbeidsplasser som er viktig for regionen.

Hamar-regionen er desidert det befolkningsmessige tyngdepunktet i Innlandet. Bo- og arbeidsregionen Hamar har cirka 92.000 innbyggere, mens Gjøvik har 68.000 og Lillehammer 37.000 innbyggere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat