buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Vil vise fram det gode tilbudet på Lunden
Spesialpedagogisk avdeling på Lunden skole ønsker å vise fram tilbudet sitt. Derfor inviterer de fagfolk og kommende foreldre til åpen dag tirsdag.

Publisert: 22.nov.2018 09:25
Oppdatert: 22.nov.2018 09:28

«Alle hører tel» har vært mottoet til Lunden skole helt siden spes.ped.-avdelingen ble opprettet for 19 år siden. Fra fire elever ved åpningen, er det nå 12 elever som «hører tel». Alle med sine diagnoser og forskjelligheter, men alle får et tilrettelagt tilbud gjennom spes.ped.-avdelingen som samarbeider nært med Lunden skole. De deler også rektor.

– Vi legger stor vekt på tilhørighet og vennskap, og vi ser daglig at barna her har stor glede av hverandre, selv om de har sine utfordringer, sier avdelingsleder Bente Voldhaug, som nå gjerne vil fortelle «verden» om det gode tilbudet avdelingen har.

Egne timeplaner

Spes.ped.-avdelingen på Lunden tar imot barn som trenger tilrettelagt skoletilbud fra hele Hamar kommune. Avdelingen har barn med autisme, med lettere psykisk utviklingshemminger, Downs syndrom eller andre diagnoser som kan gjøre at de har problemer med å følge vanlig undervisning. På spes.ped.-avdelingen har alle barna sine egne timeplaner. De best fungerende barna kan gjerne følge sine egne klassetrinn, med ekstra hjelp fra spesialpedagoger fra avdelingen. Andre igjen har egen opplæring, enten i egne rom på skolen eller på spes.ped.-avdelingen. De barna som har de største utfordringene får trening og oppfølging på avdelingen.

Mer undervisning

Spes.ped.-avdelingen har de siste årene satset sterkere på undervisningsbiten. De har egen lesegruppe, grupper i praktisk matte, musikk, sansemotorikk og dans, for å nevne noe. De har også fagpersoner innen tegnspråk og ulike typer alternativ kommunikasjon. Nylig sto det en lengre artikkel om resultatene av bildekommunikasjon på spes.ped.-avdelingen på Lunden skole.

Voldhaug opplyser at de jevnlig er ute og informerer om tilbudet på avdelingen i ulike fora, men har nå behov for å nå bredere ut, ikke minst til foreldre.

– Alle foreldre vil det beste for barna sine, og noen foreldre velger kanskje å la barna begynne på vanlig skole selv om de har en diagnose. Men etter hvert som barna blir eldre, tempoet blir større og kravene øker, så kan gapet til de andre barna bli større, både faglig og ikke minst sosialt. Da er det fullt mulig å prøve spes.ped.-avdelingen i stedet, sier Bente Voldhaug, som understreker at et besøk på den åpne dagen er helt uforpliktende.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat