24. apr
 
Hamarsing siktet for å ha gått amok med øks
En mann i 50-åre­ne fra Ha­mar er an­meldt og sik­tet et­ter å ha ram­po­nert ei hyt­te i Øst­fold. Et be­tent ar­ve­opp­gjør skal være mo­ti­vet for ugjer­nin­gen.

Publisert: 18.mai.2017 11:09
Oppdatert: 18.mai.2017 11:08

Ska­de­ver­ket skjed­de lør­dag 13. mai, og ble først om­talt i Moss Avis. Hyt­ta, som lig­ger på Fug­le­vik på Jel­øy, har blitt på­ført sto­re ut­ven­di­ge ska­der et­ter at gjer­nings­man­nen har gått løs på den med øks og/el­ler and­re lig­nen­de gjen­stan­der. På bil­de­ne fra Moss Avis står ei øks inn­til hyt­te­veg­gen.

Hyt­ta er sterkt pre­get av ska­de­ver­ket. Tak­stein er slått løs, og rekk­ver­ket til ute­plas­sen er også ram­po­nert. Plan­ker, ha­ge­møb­ler og an­net ut­styr lig­ger strødd rundt på ei­en­dom­men.

Tro­lig ar­ve­opp­gjør

Ifølge Moss Avis er en mann bo­satt i Ha­mar mis­tenkt for ugjer­nin­gen.

– Vi har på­gre­pet en mann som vil bli av­hørt, sa krim­sjef Hen­ning Dal­bye til Moss Avis på man­dag.

Man­nen i 50-åre­ne ble løs­latt et­ter av­hø­ret, men har sta­tus som sik­tet i sa­ken. Han er an­meldt både av po­li­ti­et og av de fornærmede hyt­te­ei­er­ne.

Over­for HA utdyper po­li­ti­før­s­te­be­tjent Lars Ove Kristiansen ved Moss po­li­ti­sta­sjon hva som har skjedd:

– Bak­grun­nen ser ut til å være et ar­ve­opp­gjør. Siktede me­ner fornærmede har fått kjø­pe hyt­ta for en «alt­for lav pen­ge». Ut­over det­te har jeg ikke så man­ge opp­lys­nin­ger om hva han har sagt i av­hør, sier Kristiansen.

Iføl­ge po­li­ti­et er det ennå for tid­lig å an­slå det eks­ak­te om­fan­get av ska­de­ver­ket. Ut ifra bil­de­ne kan det li­ke­vel se ut til at hyt­te­ei­er­ne vil få en stor reg­ning når ei­en­dom­men skal re­pa­re­res.

Et­ter­fors­kes vi­de­re

Den siktede ha­mar­sin­gen har fore­lø­pig ikke meldt inn noe øns­ke om ad­vo­kat. Si­den han ikke er va­re­tekts­fengs­let har han hel­ler ikke fått opp­nevnt noen ad­vo­kat.

Sa­ken et­ter­fors­kes vi­de­re av Øst po­li­ti­dis­trikt. Den siktede ha­mar­sin­gen ri­si­ke­rer å måt­te møte i ret­ten der­som han blir til­talt for ska­de­verk på an­nens ei­en­dom.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.