23. okt
GÅR DET?: Har du tenkt å ta toget mellom Eidsvoll og Lillehammer i helga? Sjekk om det kjører.
ILLUSTRASJONSFOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Helgejobbing på Dovrebanen
Sommerens store innsats med fornyelse og vedlikehold fortsetter i helga med omfattende arbeider Dovrebanen mellom Eidsvoll og Lillehammer.

Publisert: 09.jun.2017 09:46
Oppdatert: 09.jun.2017 09:58

Togtrafikken på  Rørosbanen mellom Hamar og Løten blir også berørt. Arbeidene medfører at mange togavganger erstattes med buss.

SE HER: Sjekk om toget kjører

Eidsvoll-Lillehammer

Arbeidene på Dovrebanen mellom Eidsvoll og Lillehammer pågår fra lørdag morgen kl. 06.00 frem til søndag kl. 18.00.

Mellom Langset og Kleverud gjøres det arbeider på kontaktledningen og det skal også kjøres pakkmaskin på strekningen. Det ene sporet pakkes fra Langset til Kleverud på lørdag formiddag og det andre sporet pakkes fra Kleverud til Langset på søndag formiddag.

Ved Kleverud jobbes det døgnkontinuerlig med å gjøre klar for en ny undergang som heises på plass under Dovrebanen i august. I helga skal det graves nær sporet og fylles på masser.

Ved Tangen, Sørli, Ottestad, Brumunddal og Bergseng stasjoner utføres diverse vedlikeholds- og sveisearbeider i sporvekslene. Master til kontaktledningsanlegget mellom Tangen og Steinsrud skal i løpet av helgen byttes ut med nye. Også på strekningen mellom Brumunddal og Rudshøgda skal det utføres stedvise mastebytter.

Det vil pågå fjellsikringsarbeider i Bispeskjæringa og ved Kalkverket på strekningen mellom Hamar og Jessnes. Mellom Brumunddal og Moelv skal det foregå diverse spor- og sveisearbeider.

På strekningen mellom Rudshøgda og Bergseng skal signalanlegget kontrolleres. Dette er en rutinekontroll som utføres med jevne mellomrom. Mellom Brøttum og Tangen skal sporet på deler av strekningen pakkes og justeres.

På Lillehammer stasjon skal signalanlegget kontrolleres. Videre skal det felles noen trær i stasjonsområdet, før arbeidene med å demontere og fjerne gangbrua som går mellom stasjonen og Hammartun skole starter i uke 24.

Mellom Lillehammer og Fåberg skal det gjøres forberedelser til kjøring av renseverk. Dette innebærer utbedring av dreneringssystemer, rensk av stikkrenner, etablering av føringsveier for nye kabler og legging av nye kabler.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke