12. des
PROSJEKTDIREKTØR: Roger Jenssen, Sykehuset Innlandet.
 
Helse Sør-Øst fatter vedtak om pengesekken til uka
Åtte milliarder kan bli satt av i økonomisk langtidsplan kommende torsdag.

Publisert: 08.jun.2017 06.14
Oppdatert: 08.jun.2017 06.14

Styreleder Anne Enger i Sykehuset Innlandet signaliserte i februar at hun i et møte med Helse Sør-Øst hadde blitt forespeilet åtte milliarder kroner til sykehusutvikling i Innlandet. Helse Sør-Øst bekrefter til HA at styret i det regionale helseforetaket skal behandle sin økonomiske langtidsplan 15. juni, og i forslaget som foreligger, ligger de åtte milliardene inne som et forslag til sykehusutbygging i Innlandet. Prosjektdirektør Roger Jenssen i Sykehuset Innlandet forventer ingen dramatikk rundt pengene.

– Vi regner med at det går igjennom slik det er lagt fram, sier Jenssen.

Helse Sør-Øst opplyser også at det er en forutsetning at en trinnvis utbygging blir vurdert som et alternativ i det videre planleggingsarbeidet. Det samme har Sykehuset Innlandet vurdert i lengre tid.

– Styret i Sykehuset Innlandet vedtok høsten 2015 å legge opp til en trinnvis utvikling av en framtidig sykehusstruktur, forteller prosjektdirektør Jenssen.

Helse Sør-Øst viser også til at de i 2014 la til grunn at en eventuell byggestart for prosjekter i Sykehuset Innlandet tidligst gå av stabelen i 2022, og at denne avgjørelsen fortsatt står ved lag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke