21. mai
 
Her er Parkettens første kunder
Nå er det igjen næringsliv i Parketten i Brumunddal. Næringslokalene har blitt brukt til gokartbane, men ellers stått tomme siden nedleggelsen av parkettfabrikken i 2007.

Publisert: 07.des.2017 11:04
Oppdatert: 07.des.2017 12:53

Rema 1000 var i dag klokken 10.00 førstemann til å åpne dørene i de gamle næringslokalene til Parketten, nå Brumunddal Næringspark. Brumunddølene kom sigende, litt etter litt. Omtrent tjue stykker var der i tide til å se kjøpmann Lene Djupvik klippe snoren, og ønske de velkommen inn.

 - Vi har hatt noen lange dager med flytting, forteller Djupvik. Arbeidet med flyttingen begynte like etter butikken stengte dørene forrige lørdag, klokka 18.00.

 - Det har vært beinhard jobbing. Nå er det bare reolene som står igjen i den gamle butikken, sier Djupvik. Hun synes det er stor stas å komme på plass i Parketten, med stor parkeringsplass, ny og større fruktavdeling, og ja, i det hele tatt en splitter ny butikk.

Djupvik er født og oppvokst Lillehammering, og forteller at hun selv har "vokst opp" i Rema 1000 på Helleberg i byen, der foreldrene jobbet. Pendlingen til Brumunddal er ikke noe som plager henne.

 - Jeg setter pris på stillheten den drøye halvtimen på vei til jobb hver morgen, forteller hun.

Noen kunder var som sagt på plass til åpningen, blant annet Liv Hege Enger og Astrid Grøndahl Syversen.

- Hva synes dere om at det nå skjer noe her på Parketten?

 - Det er kjekt at det skjer noe her på Parketten, mener Enger, som i liket med Grøndahl har bodd i Brumunddal i såpass mange år at de har fått med seg historien til den tidligere parkettfabrikken.

 - I dag skal jeg ha julemat, forteller Enger.

 - Er det juleribba som skal handles inn?

 - Å nei, den har jeg kjøpt for lenge siden, sier Enger og humrer.

Odd og Eva Austad tok også turen til Parketten for å få med seg åpningen.

 - Vi bor i 3. etasje i Parkgården, der butikken lå før. Det er litt upraktisk å miste den som nærmeste nabo. Men det er heldigvis bare å gå over veien for å komme dit den ligger nå, sier Odd Austad. Han forteller at de ikke har noen planer om å gjøre store innkjøp i dag, men handle litt mat til helgen.

Eierne i Brumunddal Næringspark var ikke selv til stede, men representert av seniorkonsulent Tore Stangebye og driftsleder Olav Askehagen.

 - Det har vært et press om å få ferdig butikken i tide til åpningen. Vi har visst om datoen lenge, men ikke helt visst hvordan vi skulle klare å bli ferdig i tide, forteller Stangebye.

Askehagen har bakgrunn fra Parketten den gangen det var fabrikkdrift i lokalene. Den gangen var han vedlikeholdsleder i bedriften.

 - Det er flott å se folk i lokalene igjen. Slik som det pleide å se ut, forteller driftslederen i Brumunddal Næringspark.

Planen er å bygge et handelshus på næringsområdet, som skal friste med en litt annen butikkmiks enn det som finnes i kjøpesenterne i Brumunddal, og i sentrum per i dag. Stangebye vil ikke gå ut med hvilke butikker det er aktuelt å slippe til i lokalene, og han vil heller ikke si hva slags varegrupper det er snakk om.

 - Vi har ingen intensjoner om å bygge et kjøpesenter, men et handelshus som komplimenterer butikken som har åpnet her i dag, tilpasset kundegruppen som handler her. Det er fantastiske muligheter for parkering, så vi er ikke i tvil om at Brumunddølene vil handle her selv om butikken ligger litt lenger bortenfor sentrum enn den gamle gjorde, forteller Stangebye.

 - Planen for Brumunddal er jo å utvide sentrum ut forbi Parketten, og videre mot Mjøstårnet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.