buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
MS Borebas ligger forankret ved Mjøsbrua, og tester grunnforholdene før bygging av ny bru.
FOTO: Nye Veier
 
Hold deg unna MS Borebas
Nye Veier ber båtfolk på Mjøsa om å holde god avstand til MS Borebas, som nå arbeider med grunnundersøkelser for den nye motorveibrua. Snart kommer det også en flåte med borerigg som skal gjøre grunnundersøkelser i samme område.

Publisert: 24.mai.2019 13:14
Oppdatert: 24.mai.2019 13:14

Borebåten og flåten forankres med fire anker i kryss og hvert anker er festet med en wire fra fartøyet til ankeret. Posisjonen til hvert anker er markert med en rød blåse. Markeringene kan ligge så mye som 150 meter fra selve båten/flåten.

 - Sikkerhet har alltid vår høyeste prioritet. Vi ber derfor om at alle som ferdes på Mjøsa holder god avstand til MS Borebas og flåten med borerigg, slik at vi unngår uhell, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Grunnforholdene har stor betydning for valg av endelig trase, bru-konsept, byggetid og kostnad. Den nye brua skal ha fire kjørefelt og tilfredsstille kravene til 110 km/t.

Motorvegbrua er planlagt å krysse Mjøsa sør for dagens bru.

 - I dag vet vi ikke hvor det er best å bygge den nye brua. Derfor undersøker vi nå grunnforholdene i en bred korridor for å få mest mulig kunnskap om grunnforholdene. Endelig vedtak for hvor motorvegbrua skal bygges kommer først når reguleringsplanen vedtas i 2021, sier Moshagen.

Målet er at den nye motorvegbrua over Mjøsa skal stå ferdig i 2025.

 - Grunnundersøkelsene er starten på en lang og omfattende prosess. I august i år kommer planprogrammet, som beskriver hva som skal utredes og tas hensyn til i reguleringsplanen, ut på høring. Videre skal vi ha med oss totalentreprenøren som blir valgt for å bygge brua på selve detaljutformingen og reguleringsarbeidet.

Dette skjer først på nyåret, og da kommer det også nye muligheter for medvirkning for alle parter, ved at reguleringsplanen blir lagt ut på høring.

 - Vi arbeider for å få vedtatt reguleringsplanen i 2021 og planlegger med byggestart i 2021, sier Moshagen. 

MS Borebas og flåten med borerigg skal arbeide med grunnundersøkelser i hele sommer.

Ny Mjøsbru inngår i utbyggingen av E6-strekningen Moelv – Lillehammer - Øyer. Strekningen er 44 kilometer og skal bygges som firefelts motorveg med 110 km/t.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat