buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FLOM: Glomma renner over sine bredder gjennom Elverum. Fredag ble flomvarselet for hele Oppland og Hedmark opjustert til rødt farenivå.
Foto: Ørjan Brendløkken
 
Hovedfartsårer er stengt av flommen
Riksveg 3 gjenåpner muligens lørdag kveld, men langs E6 i Gudbrandsdalen er vannstanden fortsatt høy.

Publisert: 12.mai.2018 13:39
Oppdatert: 12.mai.2018 13:45

Siden fredag formiddag har riksveg 3 vært stengt ved Rasta i Stor-Elvdal i Østerdalen. Nå er vannet snart borte fra vegbanen.

– Så sant den positive utviklingen fortsetter videre utover dagen, tyder mye på at vi kan gjenåpne rv. 3 for all trafikk i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Det betinger imidlertid at vegen ikke har fått skader som må repareres. Dette må sjekkes av våre fagfolk sammen med entreprenøren når alt vann er borte fra vegbanen, sier avdelingsdirektør i vegavdeling Hedmark Aud M. Riseng i en pressemelding.

TRØBBEL PÅ E6 VED FÅVANG OG ØYER

Ved Fåvang i Oppland er E6 fortsatt framkommelig for vogntog. Personbiler må kjøre om Fåvang sentrum. Sekskjossjef for drift og vedlikehold i Statens vegvesenss vegavddeling i Oppland Asbjørn Stensrud opplyser at vannstanden har holdt seg stabil i formiddagstimene lørdag.

– Vi har mannskap med gravemaskin på plass for å sørge for at vogntog kan passere, sier Stensrud.

Mens vannstanden nord i Gudbrandsdalen har stabilisert seg eller er synkende, stiger Gudbrandsdalslåven sørover i dalen. Langs E6 i Øyer melder Statens vegvesen at det kan bli utfordringer. Her står vannet nå tett opptil vegen flere steder, opplyser Statens vegvesen i pressemeldingen. 

– Sammen med entreprenøren som drifter vegen, følger vi situasjonen tett og har mannskaper på plass som kan sette i verk tiltak om nødvendig, sier Stensrud.

LEGGER UT MELDINGER

Statens vegvesen ber publikum som bor i de berørte områdene, eller som planlegger å kjøre gjennom områdene, holde seg godt orientert om utviklingen. De legger ut trafikkmeldinger på vegvesen.no/trafikk, og Vegtrafikksentralen øst kan følges på Twitter. Trafikkmeldinger kan man også få ved å ringe nummeret 175.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat