Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
– SYND: Medarrangør Lena Boysen Hillestad synes det er synd at arrangementer avlyses. Her fra da hun i 2017 ble Norgesmester i 4-spann sprint på Gåsbu, hennes NM-gull nr 29 som senior. FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
Hundesykdommen: Avlyser hundeløp i Hamar
Hundeløp som var ment å gå i Ankerskogen i helgen avlyses på grunn av den mystiske hundesykdommen som herjer landet.

Publisert: 11.sep.2019 17:34
Oppdatert: 11.sep.2019 17:33

– Det var et laveterskelløp vi satte i gang for første gang i fjor. Det var ment for å få med mannen i gata ut og løpe med hunden sin, så det er jo veldig synd, det er dette vi brenner litt for, sier medarrangør Lena Boysen Hillestad. Det var hun som meldte om kanselleringen på Facebook mandag.

Løpet skulle arrangeres gjennom Hedmark Hundekjørekrets i Ankerskogen på søndag 15. september. Hillestad er håpeful på at flere kommende løp ikke avlyses.

– Det arrangeres NM rundt 10. oktober I Elverum, og dersom det skulle blitt avlyst ville det vært tragisk. Det er uttak til VM senere i år, sier hun. Det er ingen barmarksløp i Hamar den kommende tiden.

LES OGSÅ: Ryktene om hundesykdommen florerer: – Folk vil bare hjelpe

– Det er jo veldig skummelt. Vi trener som vanlig, men ikke med andre. Vi tar forhåndsregler, og slipper hundene bare løse hjemme, og får de raskt tilbake i bilen når vi har vært ute. Vi aner jo ikke hva det er, sier hun.

Hillestad forteller at familiens hunder, til sammen 24, er godt vaksinerte.

– Vi er jo borti mye, og jeg vil tro vi sikkert er ganske smitteutsatt da vi ofte er på steder med mange hunder. Men jeg både tror og håper at det kanskje har hjulpet litt med å bygge opp resistans i immunforsvaret, forteller hun, og legger til at hun synes veldig synd på de som er rammet av den mystiske hundesykdommen.

Veterinærinstituttet undersøker om sykdommen skyldes en kraftigere enn normalt sesongsykdom. Siden tirsdag er fem nye hunder blitt syke. Totalt 26 hunder har dødd med blodig diaré den siste tiden. I åtte av ti obduserte hunder er det funnet bakteriene Providencia alcalifaciens og Clostridium ferfringens, men det er fremdeles uvisst om disse er sykdomsårsakene.

LES OGSÅ: Enda en død hund på Hedmarken – eiere bes om å følge Mattilsynets råd

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke