20. feb
 
Hvem kjørte bilen?
Rudshøgda, Brumunddal og Flisa har det til felles at alle steder har smykketyver slått til i sommer. Nå etterlyser politiet føreren av bilen på bildene.

Publisert: 10.jul.2018 15:22
Oppdatert: 10.jul.2018 15:42

• Onsdag 6. juni cirka kokka 12 på dagen slår to menn diskret og iskaldt til mot gullsmedbutikken ved inngangspartiet til Coop Obs på Rudshøgda. Umerkelig forsvinner de med smykker for en betydelig verdi.

• Bare to dager før, ved tretiden natt til 4. juni, har tyver kjørt en bil inn i inngangspartiet til en gullsmed på Flisa. Og forsvunnet med smykker for en ukjent verdi.

•Natt til mandag denne uka brøt tyver seg inn hos Petersheim i Brumunddal sentrum.

LIKHETSTREKK

Tyveriet på Rudshøgda skiller seg klart ut fra de to andre. Men det er noen opplysninger som gjør at tyveriet på Flisa og det i Brumunddal er litt interessant å se opp mot hverandre. I Brumunddal er det oppgitt at det var tre mørkkledde menn med mulig tildekket ansikt som slo til. På Flisa har vitner sagt at det var «minst to mørkkledde menn».

– Det er interessant å sammenligne disse sakene, men vi kan ikke låse oss til at det kanskje er samme gjerningsmenn. Men det er absolutt interessant, sier fungerende krimsjef Kathrine Palerud hos lensmannen i Ringsaker.

Begge steder er det brukt stor makt for å ta seg inn. I Brumunddal er det ikke mulig å kjøre en bil inn fordi det er støpt ned fysiske hinder foran inngangspartiet. Imidlertid er det brukt stor kraft for å slå seg inn i butikken, for glasset i inngangspartiet er skuddsikkert og har stått imot flere svært kraftige slag.

LETER ETTER BILFØRER

Tirsdag ettermiddag friga politiet to overvåkingsbilder av en bil i Brumunddal sentrum fra natt til mandag.

– Primært ønsker politiet å komme i kontakt med fører, men etterspør også informasjon om bil og eier, opplyser Palerud.

Politiet mener tidspunktet for Petersheim-brekket ligger rundt klokka 02.15 natt til mandag, og ønsker kontakt med mennesker som var i eller i nærheten av Brumunddal sentrum på dette tidspunktet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke