6. des
kjerrehjul: Slik ser Torbjørn Granseth for seg kjerrehjulet i den nye rundkjøringen i Moelv.
 
Industriarbeider «fant opp hjulet»
Diskusjonen om hva som skal pryde rundkjøringen i Moelv er i gang. Industriarbeider Torbjørn Granseth foreslår kjerrehjulet.

Publisert: 17.okt.2016 15.54
Oppdatert: 17.okt.2016 16.01

Ringsaker kommune har engasjert en kunstner som foreslår å bygge flere 12 meter høye master i aluminium som inngangsportal til en av landets største trebedrifter.

Det skaper både irritasjon og hoderysting i ledelsen i Moelven-konsernet, som slettes ikke synes det er noen god idé å bruke aluminium som materiale ved innkjøringen til milliardkonsernet.

Industriarbeider Granseth fra Moelv mener kommunen og Statens vegvesen må bruke hjulet.

Tusenvis av jobber

– Moelven fant ikke opp hjulet, men bedriften fikk det til å rulle. Takket være Moelven Brug som startet med dette for over 100 år siden har i dag har mange tusen jobb, sier Granseth til HA.

Granseth mener alle i Moelv vet hva hjulet symboliserer og de som ikke vet dette skal vite at det er en lang historie her ved Moelva.

– Er litt usikker men det er nok laget over en million kjerrehjul her i Moelv av alle slag. og tar man seg en runde i bygda så har mange et kjerrehjul hengende på veggen eller terrassen. Dette er jo et bra minne om hvor vi kommer fra, sier Granseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke