25. apr
LYNVISITT: Erik Stenberg benyttet anledningen til å slå av en prat med Frp-leder Siv Jensen under hennes korte besøk på CC Stadion lørdag. Han har bestemt seg for hva han skal stemme, og det blir ikke Frp. FOTO: ELI J. HAUGEN
 
Ingen løfter om Landbruksdirektoratet
Frp-leder Siv Jensen avla Hamar en lynvisitt i valgkampinnspurten, men har ingen lovnader om lokalisering av Landbruksdirektoratet.

Publisert: 09.sep.2017 12:19
Oppdatert: 11.sep.2017 06:53

Valgkampen er for alvor inn i siste fase før valget mandag. Nå gjelder det å skvise den siste dråpen ut av sitronen. Lørdag formiddag gjorde Frp-leder Siv Jensen en lynstopp på CC Stadion for å snakke med velgere og forsøke å sikre partifelle Tor Andre Johnsen det utsatte siste distriktsmandatet.

Venstre-avtale?

Hamar er en av kandidatene som kjemper om å huse Landbruksdirektoratet. Frps Stortingskandidat Tor Andre Johnsen ble i lørdagens HA utfordret på om det kommer en avgjørelse snart, og om det ikke hadde vært en god valgkampsak for Hedmark Frp å kunne legge mange statlige arbeidsplasser til Hamar.

– Jeg tror saken er litt betent i regjeringen. Sannsynligvis vil det stå mellom Hamar og Trøndelag. Men hvis Trine Skei Grande har fått noen lovnader … sa Johnsen til HA.

Ingen avtale

Men at det skal foreligge noen avtale med Venstre om å legge Landbruksdirektoratet til Trøndelag og Steinkjer, slik Johnsen antyder, avviser Jensen.

– Noen slik avtale finnes ikke, svarer Jensen.

– Hvilken sjanse har Hamar for å få Landbruksdirektoratet?

– Hvor Landbruksdirektoratet skal legges, er ikke avgjort. Jeg er klar over at Hamar er en av kandidatene. Hamar har mange forutsetninger, men hvor det skal ligge er altså ikke avgjort.

Johnsens sjanser til å kapre et stortingsmandat fra Hedmark, tror partilederen er gode.

– Tor Andre er litt turbo. Han snakker på innpust og utpust, og er på grensen til å være irriterende. Han gjør en kjempeinnsats for Hedmark, og det håper jeg velgerne ser, sier Jensen.

Skuffet

Flere partier var til stede på CC Stadion lørdag med stands. Deriblant Hedmark Arbeiderparti og deres toppkandidat Anette Trettebergstuen.

Hun er skuffet over at det ikke kommer tydelige signaler på at det nå er Hamars tur til å få statlige arbeidsplasser.

– Jeg frykter at Hedmark heller ikke denne gangen blir prioritert. Regjeringen har systematisk prioritert ned denne regionen i fire år. Vi trenger en ny regjering med ny giv, mener Trettebergstuen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SLUTTSPURT: Anette Trettebergstuen står også på i valgkampinnspurten. FOTO: ELI J. HAUGEN
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.