23. okt
INGEN: Sigbjørn Johnsen vil ikke tilrå at noen kommuner i Hedmark slår seg sammen.
 
Ingen tvangsløsninger
Fylkesmann Sigbjørn Johnsen foreslår ingen tvangssammenslåinger av kommuner i Hedmark.

Publisert: 03.okt.2016 12:08
Oppdatert: 03.okt.2016 13:10

– I vurderingene har vi lagt vekt på kommunenes egne vedtak. Det er bare Stortinget som kan slå sammen kommuner med tvang, sa Johnsen da han mandag la fram sine vurderinger om framtidig kommunestruktur.

Hele 19 av 22 kommuner i Hedmark sa nei til sammenslåing i folkeavstemningene.

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen mener en felles kommune på Hedmarken vil blitt en kraftfull kommune i nasjonal sammenheng. Men Johnsen konstaterer nå at dette ikke er aktuelt.

- Lagt prosessene i kommunene til grunn, er det likevel ikke aktuelt, sier Johnsen.

I Glåmdalen anbefaler Fylkesmannen større og sterkere kommuner, hvor Solør og Odal trekkes fram som kommuner det må jobbes videre med. Grue bør enten bli med i en ny Solør kommune eller slås sammen med Kongsvinger, mener Fylkesmannen.

I Sør-Østerdal mener Fylkesmannen at det må gjøres grep i Stor-Elvdal. Der er kommunen avhengig av økt samarbeid med andre kommuner eller sammenslåing, mener Fylkesmannen. Engerdal bør på sikt danne en ny kommune med Trysil. Elverum klarer seg alene, men på lengre sikt anbefales det at Åmot og Elverum bygger felles kommune.

I Nord-Østerdalen er en mulig framtidig løsning at Tynset, Tolga og Alvdal etablerer et samarbeid med Folldal og Rendalen, mener Fylkesmannen. Os anbefales på sikt å inngå i nye Røros kommune. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke