5. des
NETTBRETT: Alle ungdomsskoleelevene i Hamar bruker nettbrett i undervisningen. Onsdag ble apper med tilhørende informasjon slettet.
FOTO: Berit Roald / NTB scanpix
 
iPad-feil rammer ungdomsskoleelever
En oppdatering av nettbrettene til ungdomsskoleelevene i Hamar, førte til at arbeider lagret lokalt på nettbrettene ble slettet.

Publisert: 14.des.2017 13.42
Oppdatert: 14.des.2017 13.47

I høst fikk alle elever ved Hamar kommunes tre ungdomsskoler nettbrett til bruk i undervisningen.

I forbindelse med en oppdatering av nettbrettene natt til onsdag, ble brettene nullstilt. Det førte til at materiale som lå på apper som ikke var lagret i skyen, ble slettet.

Mistet informasjon

Assisterende rektor Ole Jørgen Holck ved Børstad ungdomsskole forteller at elever hos dem mistet materiale som kun var lagret lokalt på det enkelte nettbrett.

Elever mistet dermed framlegg, innspilte filmer eller lydfiler eller notater.

– Vi finner gode løsninger sammen med elevene for hvordan dette skal håndteres i forhold til framlegg, sier Holck.

Ferdig med tentamen

Elevene ved Ajer ungdomsskole ble også rammet av feilen.

– Konsekvensene for vår del, ble ikke så store, siden de siste store arbeidene før jul stort sett er gjort unna. Det er frustrerende å miste materiale, men samtidig en påminning til skolen om å være bevisst på hvordan apper lagrer, og hvilke som lagrer automatisk i skyen og ikke, sier rektor ved Ajer Tom Zachariassen.

Ser på rutiner

Daglig leder Edvard Lysne i Hedmark IKT forteller at en underleverandør foretok en oppgradering av nettbrettene natt til onsdag.

I den forbindelse skjedde det en feil, slik at elevene mistet sine tilganger til nettbrettene og fjernet applikasjoner fra brettene.

– Oppdateringen ble stoppet og reversert onsdag morgen, og skolene ble varslet, opplyser Edvard Lysne, daglig leder i Hedmark IKT.

Underleverandøren deltok i møter onsdag.

– Vi hadde også møte med rektorene ved ungdomsskolene, og vil nå sørge for å etablere gode rutiner for lagring av materiale på nettbrettene, og om vi kan legge inn mekanismer som gjør at slike hendelser ikke skjer. Både vi og vår underleverandør tar episoden på stort alvor, sier Lysne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke