15. des
ÅPEN: Mona Cicilie Stormoen leder arbeidet med å finne ny ordførerkandidat til Hamar Ap. Hun ønsker å kartlegge flest mulig kandidater før de tar en endelig avgjørelse før årsmøtet i februar.
 
Jakter Aps nye ordførerkandidat
Hamar Ap har sju kandidater på blokka, men ønsker enda flere. – Mener du at du er egnet til jobben, ta kontakt, sier Mona Cicilie Stormoen.

Publisert: 17.okt.2017 17.33
Oppdatert: 17.okt.2017 17.38

Stormoen leder utvalget som skal finne ut av hvem som skal bli Hamar Aps ordførerkandidat til valget i 2020. Egentlig skulle de være ferdig med jobben i desember, men forsinkelser på grunn av valget gjør at gruppen vil vente til årsmøtet i februar. Da vil Stormoen presentere kandidaten de går for og årsmøtet stemmer så over om de er enige.

Har intervjuet alle

Stormoen sier målet til gruppen er å gå mest mulig bredt ut, også langt utenfor Folkets Hus, for å finne den kandidaten som er best egnet.

Fram til nå har de dog konsentrert seg om personer som sitter i kommunestyret eller som er aktive medlemmer av partiet. Opprinnelig var det ni personer som ble plukket ut, men to av dem har senere trukket seg.

De sju andre har alle blitt intervjuet.

Sylvia er kandidat

Det er ingen hemmelighet at den ene av dem er Sylvia Brustad, noe også Stormoen bekrefter.

– Vi har hatt en samtale med henne, men hun har verken sagt ja eller nei. Det har heller ingen andre kandidater da vi heller ikke har spurt om dette spørsmålet enda. Det vil vi først gjøre når vi har alle kandidatene på plass, sier Stormoen.

HA vet at Sylvia har en meget høy stjerne innad i partiet og at mange ønsker seg henne. Trolig er det slik at hun selv kan bestemme seg for om hun vil bli ordførerkandidat eller ikke, og at det store usikkerhetsmomentet er om hun faktisk har lyst. Som en kilde sier det:

– Dersom det ikke blir Sylvia, kan vi fort få et problem.

Av andre kandidater i Hamar Ap finner vi blant annte nåværende leder Thomas Langeland Jørgensen, Geir Ove Ovesen og Toril Merete Nysæter.

Stormoens gruppe ønsket også å vurdere Morten Aspeli og Nora Mageli, men Aspeli ønsker ikke å gjøre comeback og Mageli har ikke mulighet på grunn av utdanning.

– Morten hadde helt klart vært en kandidat dersom han hadde villet, sier Stormoen.

Les et større intervju med Aspeli fra tidligere i sommer da han sa han var helt uaktuell

Aspeli avviser comeback

Aspeli avviser krystallklart overfor HA at han vil la seg overbevise til å igjen stille som ordførerkandidat.

Utover høsten vil nå Stormoen og hennes gruppe jobbe for å finne kandidater utenfor partiet. De ønsker innspill fra folk flest og Stormoen er klar på at dersom man selv mener man er den riktige kandidaten, er det fritt fram for å ta kontakt.

– Dersom man skal bli ordfører må man ha tro på seg selv. Man må jo selvsagt dele Aps visjon, men det er ingen krav om at en framtidig ordfører må være medlem av Ap nå, sier hun.

De har allerede fått tips om forskjellige navn utenfor politikken og de har også fått mange tips fra «folk flest» om hvilke kvaliteter en framtidig ordfører bør ha.

– De skiller seg litt fra de innspillene vi får intern i partiet. Blant de i partiet er det størst fokus på politisk erfaring og forankring i partiet, mens folk utad virker å være mest opptatt av karisma, lederegenskaper, taleførhet og hvor god en er til å bygge relasjoner. Det beste er kanskje å finne en som ligger midt imellom, sier Stormoen.

Sylvia Brustad, vil foreløpig ikke svare på spørsmålet om hun ønsker å være ordfører i Hamar.

– Jeg er tenkeboksen. Det jeg kan si er at Hamar er en usedvanlig spennende kommune som det skjer veldig spennende ting i, men nå må vi la denne prosessen gå sin gang, sier Brustad.

– Hva synes du om at flere ønsker deg som ordfører?

– Det er selvsagt hyggelig, og noe jeg setter pris på, sier hun.

Brustad, som er nestleder i Hamar Ap, sier hun synes det er bra at partiet nå går bredest mulig ut for å finne den beste kandidaten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke