16. des
Nye planer: På Fuglseth-tomta er det fra flere år tilbake godkjent planer for et kjøpesenter. Det er ikke lenger aktuelt, men eierne vil nå se med nye øyne på kvartalet.
 
Jobber med nytt prosjekt
CC Eiendom ser med nye øyne på Fuglseth-tomta, parkeringsplassen mellom CC Hamar og Østre gate.

Publisert: 28.nov.2017 17.08
Oppdatert: 28.nov.2017 17.08

For mange år siden, før Hamar stadion var aktuell som kjøpesenter, ble det regulert for et kjøpesenter på Fuglseth-tomta.

Så kom Hamar stadion, og siden har tomta ligget som parkeringsplass.

Men nå er CC Eiendom, som har kontroll over tomta, i ferd med å se på utviklingen av området.

Ketil Norheim i CC-gruppen deltok også på Hamar-regionen Næringsforums temalunsj. Der ble Gehls byromsanalyse fra 2013 tatt opp igjen.

Den er blant annet opptatt av aksene i byen, og Norheim er særlig opptatt av aksen mellom CC og Østre torg. I mange år har det vært en uttrykt ambisjon å styrke denne aksen, men lite har skjedd.

– Vi er utålmodig etter å lage en bedre forbindelse mellom CC og Østre torg, særlig for gående og syklende. Nå som det skjer noe i Kvartal 54 (OBOS med flere) er det store muligheter til å lage en bedre sammenknytning. Det samme gjelder også på Fuglseth-tomta, som vi har begynt å se på. Vi ser for oss bolig, kontor og parkering. Et nytt prosjekt har store muligheter for å påvirke bylivet i Vangsvegen, mener Norheim.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke