buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
SUKSESS: Den sukkerfrie Hamar-brusen har blitt en salgsvinner. I år er produksjonen firedoblet. FOTO: Christian E. Bergheim
 
Jubelbrus for sukkerfri Hamar-julebrus
Denne uken fylles norske butikker med julebrus. – Interessen blir større for hvert år, sier Henrik Lund hos Ringnes.

Publisert: 19.okt.2017 11:12
Oppdatert: 19.okt.2017 11:14

Alle vet at den beste julebrusen kommer fra Hamar. Eller …?

Lite skaper så mye debatt og lokalpatriotisme som nettopp julebrus. Brun eller rød – plast- eller glassflaske? Diskusjonstemaene er mange – og ofte svært følsomme.

Rent objektivt må det likevel være lov å si at den brune Hamar-julebrusen på glassflaske har blitt en sikker vinner over store deler av landet.

Kunne ha solgt hele året

Henrik Lund i Ringnes forteller at bestselgeren med det offisielle og høyst omdiskuterte navnet «Hamar og Lillehammer julebrus» nå har mer enn 60.000 følgere på Facebook.

– Noen mener det er tidlig med julebrus i oktober, men det er i hvert fall ikke julebrusfansen enig i. De skulle gjerne sett at den hadde kommet mye tidligere, sier Lund.

Slår an uten sukker

I fjor ble det lansert en sukkerfri variant av Hamar-julebrusen.

– Interessen var enorm; flaskene ble regelrett revet ut av butikkhyllene. Vi bommet med prognosene og produserte ikke nok. I år har vi produsert fire ganger så mye, så nå føler vi oss ganske trygge på at vi har nok til alle, sier Lund.

At nordmenn er glade i sukkerfrie drikker er for øvrig ikke noe nytt. I butikkene er den sukkerfrie varianten Pepsi Max blitt Norges største brusvariant, noe som er unikt ikke bare i Norge, men i verdenssammenheng. Den store trenden er at stadig flere velger sukkerfri brus.

– Nesten 80 prosent av vår alkoholfrie portefølje er nå uten tilsatt sukker, og så godt som hver eneste innovasjon tar oss videre i en sunnere retning. Nordmenn vil ha sukkerfritt, og da får de det. Også innen julebrus, sier Lund.

Selv holder han imidlertid den tradisjonelle sukkervarianten som sin favoritt.

– Begge er veldig gode, og de skiller faktisk ikke så mye i smak, hevder han.

Stor salgsøkning

Det særnorske julebrusfenomenet er helt spesielt. Allerede første uken i markedet tar julebrussegmentet en solid slurk av det totale brusmarkedet, og det øker for hver uke fram mot jul.

– De siste årene har julebrus stått for mer enn 25 prosent av brussalget den siste uken før jul. Det er ganske heftig, sier Lund.

Den største varianten på markedet er – ikke overraskende – den brune julebrusen fra Hamar. Deretter følger Grans og Dahls på henholdsvis andre- og tredjeplass.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat