buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FORNØYD: Erling Behrens (Hamar Frp), Kristian Tonning Riise (Hedmark Høyre, Stortinget) og Knut Fangberget (varaordfører, Hamar Høyre er fornøyde med at dobbeltsporet når Åkersvika i 2024. FOTO: THOMAS STRANDBY
 
Jubler over dobbeltspor hit
Varaordfører Knut Fangberget (H) anslår byggestart for dobbeltspor fra Sørli til Åkersvika i 2019, og tror vegen videre gjennom Hamar vil være avgjort på denne tiden neste år.

Publisert: 12.okt.2017 15:04
Oppdatert: 12.okt.2017 15:04

– Det er mange som har sagt at dobbeltsporet, det kommer ikke til Hamar i min tid. Nå er det bare seks år til.

Det sier varaordfører Knut Fangberget (H) i Hamar. I bakgrunnen sliter et enslig jernbanespor seg på fylling over Åkersvika. Et sted der ute i Stange-landet vil det altså ligge dobbeltspor om noen år. 

For i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018, foreslås 255 millioner kroner til videre planlegging av InterCity-prosjekter på Dovrebanen. Strekningen Sørli-Åkersvika skal ferdigstilles i 2024.

– Dette betyr at dobbeltsporet kommer til Åkersvika i 2024. Grunnlaget er lagt, og det betyr at det snart blir avganger hver halvtime fra Hamar, og reisetid på under en time, fastslår Fangberget.

byggestart i 2019?

Det er planlagt at detalj- og reguleringsplanarbeidet på strekningen på 30 kilometer, vil fullføres i løpet i 2018. Fangberget anslår byggestart året etter.

– Når kan man begynne å bygge strekningen?

– Jeg tror det er anslått at man kan begynne å bygge høsten 2019, svarer varaordføreren.

AVKLARING OM ETT ÅR?

Fangberget stiller selv spørsmålet om dobbeltsporet videre gjennom Hamar.

– Det er nok mange som lurer på: hva så med vegen videre?

– Ja, hva med det?

– Det regner vi med at skal være avklart litt etter disse tider neste år. Sånn sett er det i 2019-budsjettet, at det er viktig med planmidler for strekningen nord for Åkersvika, sier Fangberget.

Erling Behrens, leder av Hamar Frp, peker på et annet jernbane-moment i statsbudsjettet.

– Det er også store bevilgninger til vedlikehold av jernbane, det er nesten like viktig som bygging av ny, mener Behrens.

– samferdsel: budsjettvinner

Kristian Tonning Riise (H) fra Ilseng har akkurat rukket å installere seg på Stortinget, men har tatt turen til Hamar for å snakke om statsbudsjettet.

– Jevnt over må vi si at samferdsel er en av de store vinnerne i dette budsjettet. Jeg synes vi har vist i et stramt budsjett at vi har klart å prioritere noe, sier Riise.

Samlet foreslår regjeringen i budsjettforslaget at totalt 67,5 milliarder kroner skal bevilges på samferdselsbudsjettet. Det er en økning på 4,1 milliarder fra i fjor. 

Av det samlede beløpet er rundt 23 milliarder av midlene satt av til jernbaneformål. Det er i rene kroner, tolv prosent mindre enn i fjor.

Samtidig settes det av nesten 36 milliarder kroner til veiformål, en økning på 7,7 prosent.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat