13. des
NY SKOLETOMT: Kommunen vil be om å få kjøpe tomt av Hedmark fylkeskommune for å bygge ny ungdomsskole for 400 elever.FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Her kan det bli samling av skoler
Driftsutvalget sa onsdag ja til å starte detaljplanleggingen av en ny ungdomsskole. Tomta kommunen vil bygge på, er i dag lærerparkering på Stange videregående.

Publisert: 30.mai.2018 16.56
Oppdatert: 30.mai.2018 17.03

Alle partier i driftsutvalget unntatt Sp, som har fylkesråden for utdanning i Hedmark, stemte mot å velge retning nå. Senterpartiets medlemmer i utvalget syntes ikke at utbyggingssaken var godt nok utredet og ba om utsettelse. Gjermund Ruud Skjeseth pekte på at det er altfor mange uavklarte spørsmål som grunnforhold med fare for alunskifer, kostnader, kapasitet i Stangehallen og leie av realfagsrom på Stange videregående.

Gjestvang strekker seg

På spørsmål om hva fylkeskommunen vil svare Stange kommune, sier fylkesråd Aasa Gjestvang at Hedmark fylkeskommune vil strekke seg langt for å være imøtekommende innenfor handlingsrommet som finnes.

– Hva med tomta som kommunen ønsker vis-à-vis Stange videregående?

– Når det gjelder tomtespørsmålet må vi få en formell forespørsel raskt. Det må vi også få rundt kommunens forutsetning om sambruk av realfagsrom og bruk av Stangehallen. Spørsmålet om sambruk av realfagsrom kan bli krevende. Derfor må dette grundig utredes fra fylkeskommunens side. Slik jeg ser det må denne saken snarest inn i formelle former fra kommunens side, sier Gjestvang.

Den nye ungdomsskolen er beregnet å koste cirka 225 millioner kroner. Kapasiteten blir 400 elever fra Romedal og Stange krets.

To muligheter

Ifølge kommunalsjef Frode Haugan er det anslått at renovering av dagens Stange u-skole ligger i størrelsesorden 200 millioner kroner.

– Tomta vi har sett som aktuell er området mellom Ljøstadvegen og Stange videregående. Nå anbefalte driftsutvalget å gå videre på denne utredningen.

Haugan sier både fylkeskommunen og Stangehallen har vært positive til et samarbeid med kommunen.

– Hva skjer med Romedal ungdomsskole?

– Her pågår nå en utredning for etterbruk. Flere alternativer som egen bruk eller salg er aktuell.

Haugan sier den videre utredningen vil avklare hva som skal skje med Stange ungdomsskole dersom bygging av ny blir vedtatt. Riving blir utredet for senere å selge den attraktive sentrumstomta.

– Det gjenstår å se på endelig, praktisk etterbruk, opplyser Frode Haugan.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke