buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
STÅTT I STAMPE: Kremasjonsovnen i Hamar krematorium brøt sammen i 2007. Siden har det vært mye prat, men lite konkret om en ny kremasjonsovn.
 
Kan få kremasjonsovn i industriområde?
Hamar har vært uten kremasjonsovn siden 2007. Ordfører Einar Busterud vil utrede om det kan bygges en ny kremasjonsovn frakoblet fra dagens krematorium, som har strenge vernerestriksjoner.

Publisert: 27.nov.2017 06:40
Oppdatert: 27.nov.2017 06:55

Etter at kremasjonsovnen i Hamar krematorium brøt sammen i 2007 etter flere branner, har kremasjoner foregått i Gjøvik.

Å få på plass en ny kremasjonsovn og et nytt tilbygg til krematoriet, har stått i stampe i årevis grunnet manglende bevilgninger og vernehensyn.

– Beklagelig

Men folk er fortsatt opptatt av krematoriesaken. Eldrerådet har behandlet forslaget til handlings- og økonomiplan for Hamar kommune for de kommende fire årene. Her er ikke krematoriet prioritert.

Det synes eldrerådet er beklagelig.

Et forslag fra Arbeiderpartiet om å sette av 40 millioner kroner til nytt krematorium i 2021 fikk ikke flertall da kommunestyret behandlet de økonomiske rammene for neste år i juni.

Ønsker utredning

Men det kan være bevegelse i saken. Flertallspartiene (BBL, H, V, Sp, Pp og MDG) i kommunestyret vil be om at det utredes alternative lokaliseringer for en ny kremasjonsovnen.

– Det er så mye restriksjoner og utfordringer knyttet til å bygge et nytt bygg i tilknytning til Hamar krematorium. For å komme videre med saken, må vi se etter andre steder for en ovn som er frikoblet seremonirommet, sier ordfører Einar Busterud (BBL).

Det kan for eksempel være på et industriområde eller i tilknytning til en av de andre kirkegårdene hvor det er plass.

Busterud har heller ikke forlatt tanken om et regionalt samarbeid om et nytt krematorium, noe som tidligere ikke har ført fram.

Støtter initiativ

Kirkeverge Daniel Flugstad sier at siden 2009 har tanken vært å føre opp et tilbygg til Hamar krematorium og installere en ny ovn.

– Kirkelig fellesråd ønsker at vi skal kunne tilby kremasjon i Hamar. Siden 2007 har kremasjoner foregått i Gjøvik, og det har for så vidt vært en grei praktisk løsning. I det siste året har det vært noen utfordringer med ovnen på Gjøvik, slik at kremasjoner i perioder har foregått i Oslo. Kongsvinger har ikke kapasitet til å ta imot flere kremasjoner enn fra sin egen region, sier Flugstad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat