buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Kaster seg i gjørma for drømmen
Andrea Botten (22) fra Brumunddal har en ambisjon: karriere i Forsvaret. Da må man først presse kroppen til bristepunktet.

Publisert: 04.jul.2017 21:07
Oppdatert: 05.jul.2017 08:00

Oppmuntrende rop smeller mellom granleggene utenfor militærleiren Sessvollmoen ved Gardermoen. Andrea Botten og lagkameratene strever med å bære en medsoldat på båre gjennom ei to kilometer lang løype, full av vann og bratte bakker. Plutselig smatrer lyden fra et maskingevær, og lufta fylles med røyk. Dette er ikke en vanlig skogstur, og det gjelder å bite tennene sammen.

– Jeg ønsker å være her, og da må jeg ofre litt. Det å ha det vondt, det går over, forteller Botten til HA.

– MYE SITTER I HODET

For 23. juni var Brumunddal-jenta en av over 1.000 håpefulle som møtte til opptak for Forsvarets befalsutdanninger. Tirsdag morgen holdt 584 fortsatt stand, i kampen om rundt 400 skoleplasser fordelt på de forskjellige forsvarsgreinene. Botten har blitt forkjølet og stemmen er rusten, men det går ikke utover innsatsen. Samtidig forteller hun at god fysisk form ikke er nok.

– I utgangspunktet, mye sitter i hodet. Kroppen takler mer enn man er klar over. Det er da det gjelder å være sterk i hodet, sier 22-åringen.

Etter førstegangstjenesten fikk hun smaken på et liv i Forsvaret, og drømmer nå om en videre karriere i grønt.

– Jeg liker å holde meg i aktivitet, og å være til nytte for noen. Forsvaret handler om å forsvare Norge, og bistå andre, mener brumunddølen.

skogsmatros fra stange

I hinderløypa trykker Kristoffer Finstad Vold (20) fra Stange kroppen så langt ned i sanden det lar seg gjøre. Kommer han borti trådene, må han starte på nytt. Det vil sinke laget. Førstegangstjenesten tilbrakte han på en av Sjøforsvarets fregatter, og i november ble han kåret til beste rekrutt ved Sjøforsvarets rekruttskole KNM Harald Hårfagre. Nå vil skogsmatrosen fortsette i blå uniform.

– Jeg ønsker å ta en lederutdanning, og den beste lederutdanningen er i Forsvaret, mener Vold.

Tidligere har han gått idrettslinja på Stange, og i likhet med Botten liker han å være i bevegelse og bruke kroppen. Men to uker med harde påkjenninger merkes: en av de første dagene marsjerte de hele natten uten å få mat.

– Det tærer på kroppen, og da ble jeg sliten. Men det er aldri noe alternativ å gi seg. Jeg tenker alltid at det kunne vært mye verre, fastslår 20-åringen, og røper en av nøklene til suksess:

– Samarbeid er alfa og omega, sier Vold.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat