23. okt
OPPGRADERING: Fellesarealene i Hamar kino skal oppgraderes til høsten. Hamar kino skal ruste seg til framtida, og hard konkurranse om publikums tid. FOTO: ELI J. HAUGEN
 
Kinoen pusses opp for 16 millioner kroner
Ombygging av foajé og opprusting av sal én ved Hamar kino, blir 6,4 millioner kroner dyrere enn først vedtatt.

Publisert: 18.mar.2019 18:00
Oppdatert: 18.mar.2019 18:04

Før jul godkjente kommunestyret oppussingsarbeider ved Hamar kino til 9,5 millioner kroner.

Foajeen skal pusses opp og bygges om. Hamar kino får større fellesarealer siden de skal ta over garderober som Folkets hus tidligere har benyttet.

Også sal én skal få et løft med ombygd amfi i salens fremre del samt nye stoler.

Komforten i sal én skal økes blant annet ved å øke avstanden mellom seteradene. Ombyggingen fører til at antall plasser reduseres fra dagens 490 til cirka 400. Det er sjelden at sal én er helt full, slik at kinoen ikke tror at det vil føre til reduserte inntekter.

Dyrere enn ventet

Etter at kinoens administrasjon har hentet inn kostnadsberegning fra Driv Prosjektstyring, viser det seg at prosjektet er mer komplisert og kostnadskrevende enn opprinnelig beregnet.

Den nye kostnadsrammen viser en pris for arbeidene på 15,9 millioner kroner.

Saken er fremmet for formannskapet kommende onsdag. Det er kommunestyret som endelig må godkjenne planene og finansieringen, siden kommunestyret er det kommunale foretaket Hamar kinos generalforsamling.

Må låne av eier

Rehabiliteringen skal finansieres ved hjelp av kinoens egne fondsmidler, overskuddet fra kinodriften i fjor, samt et lån fra eier Hamar kommune på 10,5 millioner kroner.

Ifølge saksfremlegget til formannskapet, skal det skapes en mer luftig og publikumsvennlig foaje. Det skal bli et mer effektivt areal for salg av billetter og kioskvarer, med flere kassepunkter samt selvbetjente kasser.

"Investeringene gjøres for å heve totalopplevelsen av å besøke Hamar kino", skriver kinosjef Espen Jørgensen i saksfremlegget til formannskapet. Han viser til at kampen om publikums fritid blir hardere og hardere.

– Det planlegges også konkurrerende kinovirksomhet nær Hamar, med åpning i 2020. Planene vil gjøre storsalen til en helt unik arena for opplevelser, både når det gjelder bilde, lyd og komfort, heter det i saksfremlegget.

Planen er å starte byggearbeider i oktober.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke