buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
NYE REGLER: Bildet viser en stilig doning under fjorårets bilutstilling Show'n Shine i Vikingskipet.
Illustrasjonsfoto: Christian E. Bergheim
 
Kjøpe eller selge bil? Disse nye reglene må du vite om
Fra 29. april blir det to viktige endringer for deg som skal kjøpe eller selge et kjøretøy.

Publisert: 08.apr.2019 09:51
Oppdatert: 08.apr.2019 10:15

Omregistreringsavgiften kan ikke lenger betales på trafikkstasjon, og du må legitimere deg når du leverer salgsmelding.

– De digitale tjenestene for kjøp og salg av bil på vegvesen.no er enkle å bruke, skriver Statens vegvesen i mandagens pressemelding.

Hvert år mottar Statens vegvesen over én million salgsmeldinger. 8 av 10 som leverer salgsmelding, gjør det allerede på nett.

Betal omregistreringsavgiften digitalt

Fra 29. april betaler du omregistreringsavgiften direkte til Skatteetaten, ved å bruke Statens vegvesens digitale selvbetjeningsløsninger. Det blir ikke lenger mulig å betale avgiften på en trafikkstasjon.

– Det raskeste er å betale omregistreringsavgiften direkte på vegvesen.no. Da kan du samtidig skrive ut et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk med en gang, såfremt du også har forsikringen i orden, sier Lars Normann Leivseth Johansen i Skatteetaten.

Om du ikke har mulighet til å bruke de digitale tjenestene, må du kontakte Statens vegvesen for å få betalingsinformasjon. Du betaler deretter avgiften til Skatteetaten via din vanlige bankforbindelse. Det vil så ta to-tre virkedager før betalingen er registrert. Etter at betalingen er registrert kan du laste ned og printe ut et midlertidig vognkort.

Send salgsmelding digitalt

Fra 29. april må du legitimere deg når du leverer salgsmelding på papir. Det gjør du enten ved å levere salgsmeldingen digitalt på vegvesen.no, eller ved fysisk oppmøte på trafikkstasjon.

– Legitimeringsplikten innfører vi for å ivareta sikkerheten til deg som kjøper eller selger bil. Her er det ofte snakk om store pengesummer som skal skifte eier. Vi er opptatt av sikre og åpne transaksjoner, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Salgsmelding på vegvesen.no ivaretar legitimeringsplikten. Idet du har logget deg på, har du også legitimert deg.

Nedetid i perioden 25.–28. april

De to endringene innledes med fire dager nedetid for alle kjøretøytjenester, i perioden 25.–28. april. Årsaken til den langvarige nedetiden er omlegging til nytt motorvognregister. Dette vil berøre brukerne både på trafikkstasjon og på vegvesen.no.

– Mange bruker tjenestene våre, og vi beklager at vi er nødt til å stenge tilgangen såpass lenge. Vi skal fornye et 40 år gammelt register med data knyttet til 11 millioner kjøretøy. Samtidig blir nye løsninger installert og testet, sier Erik Johannessen i Statens vegvesen.

I denne perioden blir det ikke mulig å for eksempel kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, betale omregistreringsavgift, gjennomføre omregistrering eller avregistrere kjøretøy, verken på trafikkstasjonene eller vegvesen.no.

Fakta om kjøp og salg av bil

Her er vegvesenets egen statistikk:

• Årlig leveres over en million salgsmeldinger.

• 1,2 millioner kjøretøy skifter eier hvert år.

• 80 prosent leverer salgsmelding på nett (privat og bransje)

• I snitt leveres det rundt 102.000 salgsmeldinger totalt pr. mnd. Dette er tallene fra mars: Trafikkstasjon: 20.000, vegvesen.no: 39.000, forhandler: 43.000

• Ca. 3.000 kjøretøyforhandlere bruker bransjeløsning

• I fjor møtte 342.000 opp på trafikkstasjon for å omregistrere kjøretøy. Over 60 prosent betaler allerede omregistreringsavgift på nett

• Fra januar 2018 til mars 2019 har andelen omregistrering på trafikkstasjon sunket fra 54,5 prosent til 35,8 prosent

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat