15. des
KOKAIN: Familiefar ble tatt med svært sterk kokain på E6 ved Brumunddal. (Illustrasjonsfoto)
 
Kokaindømt slipper fengsel
Tingretten avfeide kokainkjøperens forklaring som løgn og dømte ham til fengsel. Lagmannsretten mener samfunnsstraff er mer passe.

Publisert: 09.feb.2017 06.10
Oppdatert: 09.feb.2017 06.24

I september 2016 ble en familiefar fra Brumunddal dømt til ni måneders fengsel etter at politiet stoppet han med 47 gram med noe av den reneste og sterkeste kokain som er beslaglagt i Norge noensinne.

Politiet mener stoffet skulle ut i markedet på Hedmarken, og det var nok til et hundretall doser.

I tingretten fortalte mannen at stoffet var til eget bruk. Og at han ikke trodde han hadde kjøpt så mye.

«Tiltaltes forklaring i retten har etter rettens syn så liten troverdighet og hans forklaring er så usannsynlig at den ikke kan tillegges vekt ved bevisvurderingen» skrev en usedvanlig klar og enstemmig domstol, og tok i bruk fengselsstraff.

ENDRER STRAFFEN

Brumunddølen anket straffutmålingen til Eidsivating lagmannsrett.

De har endret straffen til 267 timers samfunnsstraff.

Lagmannsretten har i bunn og grunn lagt vekt på alt det formildende som tingretten mente man kunne se bort fra i denne saken. De har konkludert med at mannen nå har brutt med sitt tidligere miljø, og at hans familiesituasjon gjør at en slik samfunnsstraff som skal gjennomføres i løpet av ni måneder er mer riktig enn fengsel.

SALGSKANAL

Politiet la i retten i fjor ikke skjul på at de mener de tok en stor salgskanal for kokain på Hedmarken da de stoppet brumunddølen i det de kaller en trafikkontroll på E6 i Brumunddal ved 21-tiden onsdag 9. september i 2015.

En sentral narkotikaetterforsker i politiet sa fra vitneboksen at de hadde mottatt informasjon i lengre tid om at brumunddølen solgte narkotika i området.

Brumunddølens forsvarer mente dette var spekulative og udokumenterte påstander. Brumunddølen er ikke tidligere tatt for dette.

SVÆRT STERKT

Kokainen brumunddølen ble tatt med, var så sterk at den lå tre ganger over snittet for kokain som Kripos analyserer i Norge. Politiet mener den fint kunne blandes ned til rundt 100 gram kokain og fortsatt være sterkere enn snittet, noe som gjør at mannen ble domfelt for grov narkotikaforbrytelse.

Lagmannsretten skriver i sin dom at normal fengselsstraff ville vært rundt ett år.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke