15. des
Farevarsel: Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for kraftige vindkast på Østlandet fredag.
FOTO: Kart: Meteorologisk institutt
 
Kraftige vindkast og regn i vente
Det er sendt ut farsevarsel fra Meteorologisk institutt som advarer mot kraftige vindkast Østafjells fra fredag.

Publisert: 09.aug.2018 11.47
Oppdatert: 09.aug.2018 11.52

Hanna Beate Skattør ved Meteorologisk institutt forteller at de verste vindkastene vil komme på fjellet, men at det også ventes kraftige vindkast lokalt store deler av Østafjells. 

– Vinden begynner ganske rolig, men vil etter hvert komme opp i frisk bris og liten kuling utover fra ettermiddagen, sier Skattør til HA. 

Det er ventet vindkast opp mot 22 meter i sekundet fra vest eller nordvest i indre strøk. 

– Vi har sendt ut et farevarsel på kraftig vind i indre strøk østafjells. I fjellområdene i Oppland er det ventet vindkast på over 30 meter i sekundet. I fjellområdene på Hedmarksvidda vil den kraftigste vinden komme natt til lørdag, sier Skattør. 

Regn

- I morgen kommer det inn et lavtrykk fra sør og det vil komme en del regn fra morgenen og formiddagen, sier Skattør, og presiserer at det vil være en del lokale forskjeller med tanke på nedbørmengden.  

- Stort sett vil nedbørmengden komme på rundt 15–20 millimeter rundt om i Hamarregionen. Lokalt kan det komme opp mot 30 millimeter i løpet av morgendagen, forteller Skattør. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke