13. des
LAGER VIDEO: Kristian Mykleset fra Hamar følger statsminister Erna Solberg (H) med et videokamera under hele valgkampen. FOTO: JAVIER AURIS
 
Hakk i hæl på Erna
Ut av en sort bil, eller ut av et fly, stiger Norges statsminister. Rett bak følger en kar fra Ingeberg med et videokamera.

Publisert: 20.aug.2017 10.14
Oppdatert: 21.aug.2017 06.12

For da TV2 i fjor varslet store kutt og sluttpakketilbud til samtlige ansatte, gikk Kristian Mykleset (34) fra Hamar i tenkeboksen. Etter ti år i mediehuset, blant annet som profilert nyhetsreporter i TV 2 Nyhetskanalen, var det nå på tide å gjøre noe annet?

– Jeg har vært med på nedbemanning en gang før, og det var lite hyggelig, sier Mykleset til HA.

– Derfor så jeg på dette som en mulighet, og ikke noe negativt, legger han til.

Nå driver Mykleset eget foretak, og frem mot valget, er jobben å følge hvert eneste skritt til statsminister Erna Solberg (H).

– MANGE MULIGHETER

Resultatet er videosnutter som publiseres i sosiale medier og på partiets nettsider. Tanken er at seerne skal få komme tett og usensurert på stastsministeren i en hektisk valgkamp.

– Jeg har alltid likt behind the scenes-TV. Det er spennende å få et innblikk i ting man vanligvis ikke får se, forklarer Mykleset.

Ideen solgte han inn selv. For etter å ha skrevet under sluttpakkeavtalen med TV2 i juli i fjor, brukte han månedene med etterlønn til å forberede framtida. Ei framtid på egne bein.

– Jeg har alltid ment at TV2 er det store, men når jeg kom ut døra, så ser jeg at det er mange muligheter. Nå står jeg fritt til å jobbe med de prosjektene jeg vil, sier Mykleset.

– FLINK FOLK FÅR SEG JOBB

Og i hæla på Erna, gjelder det å henge med. Den tidligere TV2-reporteren forteller til HA at Solberg kan befinne seg i Oslo en formiddag, og i Tromsø på ettermiddagen.

– Jeg har ingen personlige avtaler før 1. oktober. Det er dette jeg driver med nå, sier Mykleset.

Og selv om det som en selvstendig aktør i mediebransjen, alltid være være en viss usikkerhet knyttet til neste oppdrag, angrer han ikke på valget han tok. Han tror det er riktig med tanke på hvordan bransjen utvikler seg.

– Jeg tror at mediene i framtida i større grad vil tilknytte seg folk, kjøpe stoff og kjøpe innhold. Det lønner seg ikke å ha folk fast ansatt, sier Mykleset, og erkjenner at det gjelder å jobbe hardt og være kreativ:

– Jeg har alltid hatt en naiv eller cocky tilnærming, om at flinke folk får seg jobb på et vis. Har du en god idè, så får du det på, mener ingeberggutten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke