21. mai
Foto: AP
 
Kronerulling for ulverettssak
Utmarkskommunenes sammenslutning ber folk gi penger til arbeidet i forbindelse med en kommende ulverettssak i Oslo tingrett.

NTB
Publisert: 14.feb.2018 06:59
Oppdatert: 14.feb.2018 06:59

Verdens naturfond (WWF) har gått til sak mot staten for andre gang over forvaltningen av ulv i Norge. Organisasjonen har brukt såkalt folkefinansiering – også kjent som crowdfunding – for å skaffe penger, og nå følger utmarkskommunenes organisasjon etter, skriver Nationen.

– Ideen til innsamlingsaksjonen kom utenfra – fordi flere spurte hvorfor ikke folk kunne få betale til oss på lik linje med den crowdfundingen som WWF driver med, skriver nestleder Hanne Alstrup Velure i Utmarkskommunenes sammenslutning (USS) i en pressemelding.

– Alt som kommer inn er med å bidra til arbeidet for en balansert ulveforvaltning basert på demokratisk fattede vedtak og der bestandsmålene overholdes, og overbestanden tas ut på raskeste og mest effektive måte, fortsetter hun. Velure skriver at USS ikke tar stilling "for eller imot ulv".

– Vi er opptatt av lokal forvaltning, lokal verdiskapning og at Stortingets vedtatte politikk skal etterleves.

Så langt er det kommet inn snaut 17.000 kroner i innsamlingsaksjonen.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.