22. aug
 
Gir nytt liv til til sykkelslanger og glidelåser
De lager flotte smykker i sølv. Men hos Sølvjintene finner du også smykker av sykkelslanger, glidelåser, papp og gamle sølvteskjeer og gafler.

Publisert: 11.apr.2017 19:18
Oppdatert: 11.apr.2017 20:22

– Vi lager noe for enhver smak, sier Hilde Nordby og Synnøve Fossheim. 

Sammen utgjør de Sølvjintene som holder til i Håkons gate, i samme bygning som Frivilligsentralen og Veldreid. De åpnet dørene i desember, to dager i uka, men fremdeles er det mange som lurer på om de nettopp har åpnet verkstedet, som også har et lite utsalg. 

Synnøve har drevet med smykker på hobbybasis i årevis, Hilde de to siste årene. Men så ble de oppmerksomme på hverandres arbeider gjennom Sølvringen i Husflidslaget. Begge to ønsket seg et verksted der de også kunne ha mulighet for utsalg, og det fant de i Håkons gate.

Synnøve arbeider mye med sølv, gjerne i kombinasjon med kobber og gummi. Hun lager også ringer av gamle sølvteskjeer, armbånd av sølvgafler, spiseskjeer og sukkerklyper. Her finner du også anheng av gammelt sølvbestikk. For ikke å snakke om armbånd og halssmykker av sykkelslanger som er strimlet opp. 

– Sykkelslangene blir vansket godt i grønnsåpe i badekaret først, forteller hun. 

Hilde tar i bruk det aller meste når hun laget smykker. I tillegg til sølv lager hun spennende smykker i lakkert bølgepapp, armbånd og halsbånd av glidelåser. 

– Til og med binderser og gamle gitarstrenger kan det bli morsomme smykker av, sier Hilde Nordby.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke