6. des
 
Rydder plass til sommer og sol
Det ryddes i strandkanten, noen drister seg ut på et mjøsbad og på hagesenteret står de klare for storinnrykk. Men vårværet lar fortsatt vente på seg.

Publisert: 11.mai.2017 18.39
Oppdatert: 11.mai.2017 19.04

To grader viser termometeret i bilen i Hamar sentrum rundt klokka 10 torsdag formiddag. I tillegg feier en sur vind over byen.

I mjøskanten er i disse dager over 1.000 av barn i gang med å plukke søppel lang sjøen både i Hamar, Ringsaker og Stange under den årlige «Mjøsrensken» i regi av Hamar naturskole.

Malin Lie Tyriberget (12), Joakim Håkonsen (12), Emilie Reder Brenna (11), Maiken Veidahl Opphaug (12) og Hannah Børdahl (11) fra Ingeberg skole er i full gang med ryddingen ved Koigen.

– Vi har funnet mange digre metallbiter blant annet. Og mye vi ikke vet helt hva er, sier Hannah.

Badeklare

Knut Monssen fra Hamar naturskole forteller at de hvert år plukker mellom ett og to tonn søppel i strandkanten.

– Men det ser ikke ut til å bli mindre for hvert år. Jeg skjønner ikke alt hva folk kaster. Det hadde jo vært godt å slippe dette, smiler han.

Elever rydder Mjøsa helt fra Moelv til Espa. En ting har det blitt mer og mer av gjennom årene.

– Det blir mer og mer plast og også en del engangsgriller. Det er et problem, sier Monssen.

Elevene har en god motivasjon for å stå på under ryddeaksjonen.

– Det blir koseligere å komme hit for å bade til sommeren, sier Brenna.

Dristige

Ved stupetårnet er tre vågale badere nettopp oppe fra Mjøsa igjen i det HA ankommer. Gaute Gillund, Kathrine Olsen og Ingvild Lilleby jobber hos Forsvaret og har badet i Mjøsa hver uke siden rett etter påske.

– Det har vært både snø og vind når vi har badet, men vi har bestemt oss for å gjøre det hver uke, sier de tre, litt småkalde etter det friske badet.

Klare for sol

På hagesenteret Blomsterkroken i Hamar virker det å være en rolig formiddag.

– Det er jo veldig værstyrt her. Det er folk her, men det er så langt litt tregt med det været vi har, sier daglig leder Kjetil Ekern.

Han er sikker på at soldagene kommer, og at folk da vil haste ut i hagene.

– Mange er ivrige og klare for å sette i gang i hagen. Kommer solen så vil også folkene komme. Vi står klare for sol, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke