21. jun
JOBBER GRATIS: Lørdag formiddag vil advokatene Anne Marit Mork (fra venstre), Anne Kristin Ofstad og Truls Norderhaug sammen med kolleger svare gratis på kompliserte spørsmål. Det skjer i Hamars gågate.
FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Lørdag er gode råd helt gratis
Vanligvis tar de en tusenlapp eller mer i timen. Lørdag jobber juristene gratis - også i Hamar - i tre timer midt på dagen.

Publisert: 13.sep.2017 14:27
Oppdatert: 13.sep.2017 15:26

- Terskelen for å møte opp på et advokatkontor er ofte veldig høy. Lørdag ønsker vi å stille oss til rådighet slik at folk kan bli kjent med oss og hva vi kan tilby. En del konkrete saker folk ønsker å drøfte med en jurist vil vi også besvare der og da.
Det sier Anne Kristin Ofstad (36) til HA.

Hun er advokat hos Advokatfirmaet Campbell & Co i Hamar og juristforeningens prosjektleder for juristdagen.

Lørdag er Hamar en av 17 norske byer der den årlige juristdagen markeres.

FEM JURISTER GRATIS

I Hamar stiller seks til åtte jurister - om lag fem prosent av foreningens medlemmer i Hamar - opp gratis midt i gågata.

- Jeg har vært med på dette i om lag ti år nå. Det folk vanligvis spør etter er arv, ekteskap og fast eiendom, sier Truls Norderhaug (66). Også han er advokat hos Campbell & Co.

- Noe av hensikten med juristdagen er å være til stede for offentligheten. Det er også mange som spør om hva jurister gjør og hva slags løpebane man kan se for seg etter endte studier, sier veteranen.

Juristforbundet har 233 yrkesaktive medlemmer i Hedmark. 97 holder til i Hamar.

flere gratis-tilbud

Anne Marit Mork (53), kollega med Norderhaug og Ofstad, skal også jobbe gratis i noen timer lørdag formiddag:

- Mange saker kan løses bare ved å henvise til riktig instans. Det kan vi bidra med - i det daglig og nå på lørdag. Lørdag kan man få svar på mye av det man lurer på, sier Mork.

Hun minner også om ordningen med fri rettshjelp og at folk fra den lokale advokatforeningen to mandager i måneden stiller opp gratis i lokalene til frivillighetssentralen i Hamar.

De 15 minutter lange samtalene må bookes på forhånd via frivillighetssentralen.

IKKE SÅ KOSTBARE

Prosjektleder Ofstad ønsker å få med følgende:

- De fleste advokater og jurister er langt fra så kostbare å få råd fra som mytene tilsier. Det kommer an på hvor stor og vanskelig saken din er. Og aller viktigst; hvor tidlig ute du er, sier hun.

Mange av foreningens medlemmer jobber i det offentlige - i kommuner, fylkeskommuner og etater som Nav.

- Mange er ikke klar over det, men jurister i en offentlig etat er forpliktet til å gi deg råd, og dette er gratis, sier Mork.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.