23. okt
ILLUSTRASJONSFOTO
 
Løten har for dårlig fastlegedekning
Løten-legenes ledige kapasitet på 43 listeplasser er lavere enn hva Fylkesmannen angir som måltall for at innbyggere skal ha en reell mulighet til å bytte lege.

Publisert: 04.apr.2019 14:29
Oppdatert: 04.apr.2019 14:35


I interpellasjon til kommunestyret gjorde Marte Larsen Tønseth (Sp) legedekningen i Løten til en sak. Hun pekte på at innbyggerne i dag har liten mulighet til å bytte lege, og spurte om kommunen igjen er der at de må opprette en ny hjemmel, som for to år siden.

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth svarte Tønseth at dekningen i Løten i dag er under det Fylkesmannen angir som måltall for at innbyggerne skal ha reelle muligheter til å bytte lege, i henhold til rettigheter hjemlet i Fastlegeforskriften. På bakgrunn av dette har Lilleøkseth fått bekreftet at rådmannen vil vurdere å foreslå opprettelse av en ny legehjemmel i forbindelse med kommende budsjett- og økonomiplan.

Løten kommune har to legesentre med fire leger på hvert senter. Kommunen står i dag for driften av dem administrativt og økonomisk, dette inkluderer lønn og arbeidsgiveransvar for helsesekretærene - totalt på 6,8 årsverk.

Hvor mye det vil koste å opprette en ny legehjemmel er noe usikkert, men hjemmelen som ble opprettet i 2017 ble anslått å koste kommunen 200.000 kroner, i tillegg til utgifter knyttet til utvidelse av helsesekretærstilling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke