23. okt
MØTTES I BANKEN: Leder i Eldrerådet i Løten Helge Lundsbakken (t.h.)forteller at flere har spådd at banken i Løten vil bli lagt ned. Regionbanksjef Snorre Sveløkken sier at både banken og kontantene vil bestå i mange flere år.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Sparebanken beroliger eldre kunder
Kontantene blir ikke borte på mange år, og det finnes ingen planer om å legge ned banken i Løten. Slik beroliger regionbanksjef Snorre Sveløkken Løtens trofaste bankkunder.

Publisert: 18.jan.2017 14:30
Oppdatert: 18.jan.2017 14:41

Sparebanken Hedmark i Løten har sluttet med kontanter over skranke, men kundene kan fortsatt ta ut penger i uttaksautomaten.

– Vi blir trolig ingen kontantløs bank på mange år ennå. Vi tilbyr uttak og innskudd gjennom selvbetjente automater, og ansatte i banken bistår gjerne kunder som trenger hjelp, sier Snorre Sveløkken, regionbanksjef.

Denne uken inviterte han og Sparebanken Hedmark Løten pensjonistforening til et informasjonsmøte for å rydde opp i noen misforståelser og avlive rykter.

Helge Lundsbakken er leder i Eldrerådet i Løten. Han forteller at det har versert rykter om at banken i Løten kan forsvinne.

– Etter at kontorene i Romedal og Ottestad ble borte, er det mange som har spådd at banken i Løten blir den neste som forsvinner, sier Lundsbakken.

Sveløkken forsikrer at det i dag ikke finnes noen slike planer:

– Vi vil ikke bli borte fra Løten, det har vi ingen planer om. Men jeg kan ikke si at det fortsatt er bank her om hundre år.

BANKKORTET ER 40 ÅR

Forrige uke skrev HA om en gjeng eldre i Løten som er kritiske blant annet til at banken har sluttet med kontanter over skranken. Sveløkken kunne under møtet legge fram tall for hvor mange av Sparebanken Hedmarks kunder som har kort og nettbank. 93 prosent av kundene mellom 18 og 75 år har betalingskort, og ifølge Sveløkken endrer ikke prosentandelen seg så mye om man setter 15-90 år som grense. 87,3 prosent av kundene har nettbank.

Bankkortet og minibanken kom for 40 år siden, nettbanken for 20 år siden og mobilbanken for 10 år siden.

Sveløkken sier likevel at det er forståelig at noen synes utviklingen går for fort, men helt kontantløst tror han ikke samfunnet blir på mange år enda.

– Samtidig er det sånn at det fungerer ikke om vi venter med endringer til det passer for dem som ikke vil ha dem, sa Sveløkken til de rundt 20 frammøtte pensjonistene.

MÅ KUTTE KOSTNADER

Regionbanksjefen legger ikke skjul på at å fjerne kontantene fra kassene er noe banken sparer penger på. I konkurranse med andre banker må de trimme kostnadene.

– Kassetjenesten koster like mye om det er 10 prosent eller 40 prosent av kundene som bruker den. Vi får ikke ned kostnadsnivået uten å gjøre noen sånne endringer. Så er det sånn at mange pensjonister er veldig fornøyde med å bruke kort, men ikke alle. Og de som trenger hjelp til å ta ut penger på automaten, får det hos oss i banken, sier Sveløkken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke