Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Ønsker for Sentrum: Eirik Fremstad (f.v.), Eileen Simonsen, Gine Hønningstad, Christina Langseth, Oda Krogh Hardy og Bono Emil Jokiel, alle 15 år og 10. trinnselever ved Løten ungdomsskole.Foto: Torbjørn Jørstad
 
- Det er ikke så mye sosialt å finne på her. Vi ender ofte opp med å møtes i Hamar i stedet
I 1998 spurte Løten kommune barn og unge hva de savnet i sentrum. 19 år senere gjør HA det samme. Hva ønsker ungdom i Løten seg i dag?

Publisert: 13.jun.2017 08:12
Oppdatert: 13.jun.2017 08:53

«Hvordan vil vi at Løten sentrum skal være?» Dette var tittelen på rapporten utgitt i etterkant av et framtidsverksted avholdt 16. og 17. oktober 1998. 23 skoleelever deltok i undersøkelsen sammen med seks voksne. Framtidsverkstedet ble beskrevet som et ledd i en større helhet både for Løten kommune og Hedmark fylkeskommune, hvor ønsket var å involvere barn og unge i utformingen av egne omgivelser.

Noen av ønskene som kom fram i rapporten var svømmehall, ridesenter, skatepark, kino, gågate, park og ungdomshus.

Møteplass og bedre utvalg

19 år senere treffer HA seks 10. trinnselever ved Løten ungdomsskole, og spør hva de ønsker seg i sentrum. Selv om ingen av dem var født i 1998, deler de mange av dem samme ønskene som deltakerne da hadde.

Blant svarene de gir er en møteplass for unge samt bedre utvalg av butikker og restauranter en fellesnevner.

– Det er ikke så mye sosialt å finne på her. Vi ender ofte opp med å møtes i Hamar i stedet, forteller Gine Hønningstad.

Hun sier det er lite å finne på i helgene, og at kinotilbud 1–2 ganger i måneden ikke er nok.

Eirik Fremstad og Eileen Simonsen kunne begge tenke seg innendørs hockeyhall og mulighet for å spille rollerhockey om sommeren. Christina Langseth ønsker seg ridesenter, og Oda Krogh Hardy etterlyser et kjøpesenter i Løten. McDonalds og sushirestaurant frister også blant ungdommen.

Flere ønsker oppfylt

Bente Hagen, virksomhetsleder for kultur, informasjon og service i Løten kommune, forteller at flere av ønskene fra 1998 er oppfylt i dag. Blant annet finnes det nå både lekepark, ungdomshus, skatepark og asfaltert hovedgate.

– Det er jo ofte sånn at «the sky is the limit» i sånne verksteder, og ikke alt er like realistisk, sier hun.

Det kommer også fram i rapportens «kritikkfase», hvor deltakerne ble bedt om å utdype under tittelen «dette liker vi ikke med Løten sentrum».

Blant mer seriøse svar finner man «Altfor lite klekkinger», «for mange rånere», «for mange

sure butikkdamer» og «for få godteposer under julegrantenninga».

Gode innspill, men også kanskje litt utenfor kommunens handlingsrom?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke