Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
FIKK SE SELV: Formannskapet var på befaring ved skytebaneanlegget. På bildet er ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) (f.v.), tidligere leder i lerduegruppa Tom Håkonsen, leder i Løten JFF Ola Berntsen, styremedlem i lerduegruppa Morten Berntsen og leder i skytterlaget Per Egil Storsveen.
 
Politikerne fikk se et av landets fineste skytteranlegg
– Det finnes bare en håndfull slike baner i Norge, sier Vidar Nilsen i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) om skyteanlegget ved Rokosjøen.

Publisert: 01.feb.2017 16:32
Oppdatert: 01.feb.2017 16:51

I løpet av våren skal politikerne i Løten behandle reguleringsplanen for skyteanlegget og bruken av det. Onsdag var formannskapet på befaring. På skytebana møtte de en rekke brukere av anlegget og blant andre jaktkonsulent Vidar Nilsen fra NJFF. Han kunne bekrefte at Løten anlegget, og særlig trap-delen på leirduebana, er blant de fineste i landet.

HER kan du lese hva Løten JFF sa til HA om saken.

– Skyteanlegget i Løten er viktig for Norges Jeger- og Fiskerforbund. Hedmark er det store jaktskytterfylket i Norge med flere tusen skyttere. Dette anlegget ligger veldig sentralt ut fra hvor kjernen av skytterne bor, sier Nilsen.

– VI HAR VÆRT BORTSKJEMT

Reguleringsplanen for anlegget har vært ute på høring. Det er ikke kommet innsigelser, men det er kommet en rekke ønsker fra lagene som bruker anlegget. Rundt 800 personer bruker anlegget jevnlig.

Den foreløpige planen inneholder tre skytefrie dager i uka (onsdag, fredag og søndag) og reduserte skytetider. Lagene som bruker anlegget, ber om å få skyte med støysvake kaliber på skytefrie dager og romsligere skytetider enn forslaget legger opp til.

– Vi har vært litt bortskjemt. Tidligere har vi brukt anlegget som vi har ønsket, sier leder i Løten JFF Ola Berntsen.

Han kunne forteller politikerne at den eneste regelen de egentlig hadde, var at det ikke skulle skytes før halv fem om ettermiddagen. Dette for å unngå at skogsarbeidere skulle bli skutt. Berntsen sier at skytterne nå uansett vil overholde det som blir bestemt.

HEIMEVERNET MÅ ØVE

Bakgrunnen for at arbeidet med reguleringsplanen for det over 100 år gamle anlegget kom i gang, er støyklager fra naboer gjennom flere år. Men etter dagens regelverk er det kun ett hus som ligger innenfor rød sone.

Anleggssjef Per Jarle Kristiansen i Det frivillige skyttervesen, Norges største skytterorganisasjon, kunne bekrefte at alle lagene aksepterer de skytefrie dagene, men at det er et ønske om å få skyte fra klokka 9 om morgenen istedenfor 12.

– Dette er blant annet for å tilrettelegge for øvelser for Heimevernet og politiet. Endringene vi ønsker, er levelige for naboene, slik vi ser det, sier Kristiansen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat