Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
– Forbud mot tigging er drastisk
Lensmannen i Løten har fått bare én henvendelse angående tigging det siste året. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth synes det vil være et drastisk grep å forby tigging i kommunen.

Publisert: 24.apr.2017 16:42
Oppdatert: 24.apr.2017 16:50

Mandag skrev HA om Roger Røed, engasjert løtensokning, som har kontaktet ordføreren i håp om å få på plass et tiggeforbud i Løten kommune.

Frp-leder Helle Jordbræk deler Røeds oppfatning av at tiggere utenfor butikkene gjør blant annet eldre utrygge.

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) sier hun personlig synes det er et drastisk grep å forby tigging. Hun sier hun har inntrykk av at tiggingen utenfor enkelte butikker i Løten ikke blir sett på som noe stort problem.

KONTAKTET LENSMANNEN

Ordføreren er jevnlig i møter med lensmannen, men her har ikke tigging vært nevnt som noe problem.

– På bakgrunn av saken tok jeg kontakt med lensmannen. Jeg ville forsikre meg om at min forståelse av at dette ikke er noe problem i Løten, stemte, sier Lilleøkseth.

Lensmann Jam Kampenhøy sier til HA at han har fått én henvendelse angående tigging det siste året, ingen anmeldelser. Dette var i fjor sommer.

– Når lensmannen sier at han har fått én henvendelse, forteller det meg at dette ikke er viderebrakt til justismyndighetene som noe stort problem fra Løtens innbyggere, sier Lilleøkseth.

– Betyr det at du mener tiggingen i Løten er uproblematisk?

– Personlig har jeg ikke hatt problematiske opplevelser med dem. Men jeg har samtidig respekt for at enkelte kan føre det som problematisk, sier Lilleøkseth.

POLITIVEDTEKTENE REVIDERES

Lilleøkseth har skrevet brev til Røed for å svare på hans henvendelse. At Frp i Løten ønsker et forbud, er ingen overraskelse, det er i tråd med partiets politikk.

Dersom det skulle gjøres forbudt å tigge i Løten, er dette noe som må inn i politivedtektene. Disse skal revideres i løpet av inneværende kommunestyreperiode. Vedtektene skal opp til politisk behandling når saken er klar fra administrasjonen.

BER FOLK TA KONTAKT

Lensmann Kampenhøy er klar på at selv om han så langt bare har fått én enslig henvendelse vedrørende tigging i Løten, må folk ta kontakt hvis de som tigger, oppleves pågående.

– Hvis de oppleves som pågående og ubehagelige, må folk bare ta kontakt, sier Kampenhøy.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat