Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
– Trygd var ikke et alternativ
– Jeg kjente det knøt seg i magen, forteller Kjetil Fløtre (36) om tanken på å skulle begynne på videregående i voksen alder. Etter flere år med ryggproblemer og omskolering er han nå klar for arbeidslivet igjen.

Publisert: 15.sep.2017 06:19
Oppdatert: 15.sep.2017 09:37

Han kunne endt som uføretrygdet i ung alder, Kjetil Fløtre fra Brumunddal. Etter åtte år i pakkeavdelingen hos Nortura spilte ikke kroppen lenger på lag. Et beinbrudd og en lang periode på krykker resulterte i vond rygg, etter hvert flere prolapser og sjukmelding et helt år.

Uføretrygd var ikke noe alternativ for familiefaren. Han ville jobbe. Men selv om han var storfornøyd med å være hos Nortura, ble han nødt til å tenke nytt. Derfor tok Nortura kontakt med arbeids- og inkluderingsbedriften Tepas personal i Elverum.

– Det var vanskelig å tenke på at jeg skulle slutte i Nortura. Der hadde jeg det så godt, sier Fløtre.

Tepas personal kartla interessene hans, fant ut at personal og HMS kunne være noe for ham, og Fløtre fikk komme til Løten kommune og teste ut arbeidsevnene sine som personalkonsulent.

FIKK TOPPKARAKTER

Resten er i grunnen en skikkelig solskinnshistorie: Fløtre hadde fagbrev, men han trengte mer utdanning. For å kunne studere ved høgskolen, måtte han ta opp igjen fem fag fra videregående først.

– Jeg kjente at det knøt seg i magen. Tanken på å skulle gå tilbake til videregående skremte meg skikkelig. Men jeg fikk delta i en voksenklasse på Elverum videregående skole, i tillegg til undervisning hos Tepas, forteller Fløtre, som med en god dose pågangsmot besto med glans.

Etter å ha sikret seg studiekompetanse, gikk han tre år på Høgskolen i Lillehammer og studerte organisasjon og ledelse. På bacheloroppgaven, som han skrev om sjukefravær og tilstedeværelse hos ansatte i Løten kommune, fikk han en feiende flott A – toppkarakter.

– Jeg er kjempefornøyd! Da jeg gikk på skolen, var jeg innom de fleste bokstavene i alfabetet. Ingen hadde trodd at jeg skulle gå på høgskole noen gang, ikke engang jeg selv. Men det gikk overraskende bra.

KOMMUNEN ÅPNET DØRENE

Vigdis Kjendlie, personal- og organisasjonsrådgiver i Løten kommune, har fungert som mentor for Fløtre i flere år nå. Hun har gitt gode råd, og innimellom holdt ham litt i ørene.

– Kjetil er en positiv kar med pågangsmot. Gjennom året har vi mange praksiskandidater ute i kommunen, men vi har aldri hatt det i HR og personal tidligere, sier Kjendlie, som slett ikke angrer på at Løten åpnet dørene for å gi brumunddølen en prøvesmak på et nytt yrke.

LETER ETTER JOBB

I vår var Fløtre ferdig utdannet, og det eneste som mangler nå, er jobb. 50 søknader er sendt til arbeidsgivere innenfor en times pendling fra Brumunddal, der han bor sammen med kone og en sønn på seks år, samt arbeidsgivere i Oslo. Han har vært på flere intervjuer, men med lite erfaring er utfordringen å få foten innenfor et sted.

– Dagene går med til å skrive søknader. Jeg har vært på jobbsøkerkurs hos Providor, og jeg kan ikke få fullrost det nok. For meg, som aldri i mitt liv har skrevet en søknad før, var det et kjempepluss.

FULGTE ANBEFALINGENE

Irene Stengrundet, avdelingsleder hos Tepas personal, er imponert over Fløtre. Tepas tar imot personer som av en eller annen grunn trenger å finne seg en annen jobb, og de kan også hjelpe bedrifter i situasjoner som kanskje virker litt fastlåste. Fløtre fulgte Tepas’ anbefalinger om å begynne på skolen igjen og skaffe seg utdanning. Det krever litt mot.

– Fra mye sykefraværet til bachelorgrad med toppkarakter – det er en solskinnshistorie, sier Stengrundet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat