buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Svarer på kritikken: Kjell-Erik Nordahl (H) (f.v.) Helle Jordbræk (Frp) og Per Egil Storsveen (Frp) vil ha seg frabedt å bli kalt for lite engasjerte som politikere i Løten. Foto: Asgeir Høimoen
 
– Vi prøver hver gang
Løten-politikere innrømmer at det er en utfordring å sitte i opposisjon, men vil ha seg frabedt å bli sett på som lite engasjerte.

Publisert: 26.des.2016 20:15
Oppdatert: 27.des.2016 07:31

Etter budsjettbehandlingen i kommunestyret i Løten, som ble enstemmig vedtatt nesten uten diskusjon, ble Løten-politikerne kalt lite engasjerte på lederplass i HA. Det reagerer Kjell-Erik Nordahl (H), Helle Jordbræk (Frp) og Per Egil Storsveen (Frp) på.

– Jeg vil ha meg frabedt kritikk for at vi ikke er engasjerte. Vi gjør våre forsøk og presenterer ting for formannskap og kommunestyre. Vi har våre meninger og fremmer de hver gang, sier Nordahl.

– Ikke møteplager

De tre Løten-politikerne kaller budsjettet som er vedtatt i Løten for «flatt».

– Det er ikke et kuttbudsjett, men det er flatt. Det hjelper jo at det ikke er dårlige tider, men man ser ikke langt nok fram i tid. Selv om vi kommer med gode forslag blir vi nedstemt, sier Storsveen.

– Men er det ikke sånn det er å sitte i opposisjon? At man ofte blir nedstemt siden man ikke har flertall?

– Jo, det er det, og det er en utfordring å sitte i opposisjon. Vi sutrer heller ikke for at vi er små, det er folket som har talt. Men vi føler at man her rygger inn i framtida. Det er derfor vi er kritiske, svarer Nordahl.

De ser ingen grunn til at man skal bruke budsjettmøtene til å diskutere saker som dreier seg om noen få tusen.

– Jeg er ingen møteplager og jeg ser ingen grunn til å diskutere småsummer ned i om vi kan spare 2.000 kroner på et budsjett på en halv milliard, sier Nordahl.

Mer samarbeid

De tre mener også det er for kort tid for politikerne til å sette seg godt nok inn i budsjettet og komme med helt nye forslag.

– Men burde dere ikke i det minste ha stemt mot budsjettet om dere er uenige og for å vise at dere har andre syn?

– Jeg er ikke helt uenig i det. Men jeg er usikker på hva jeg gjør som folkevalgt. Vi får ikke endret på ting, men må samtidig ta ansvar for det som blir vedtatt, sier Nordahl.

Nå vil Høyre og Frp i Løten ha mer samarbeid for å fremme sine saker.

– Vi vil jobbe tettere sammen for å profilere det blå alternativet. Vi vet det ligger utfordringer som vil komme. Vi har en strategi om å synliggjøre saker i forkant for å skape debatt, sier Jordbræk.

– Vi må også ha mer engasjement fra folket. Møt opp i folkets spørretime og utfordre politikerne!

Jeg savner et overordnet engasjement, sier Nordahl.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat