buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
– Jeg tenkte på alle tingene jeg er glad i, forteller Julie van Walsum (12). Slik ble hennes vinnertegning om barn på flukt til. Nå er den utstilt i Oslo.

Publisert: 15.des.2016 14:27
Oppdatert: 15.des.2016 14:28

Sammen med Det Internasjonale Barnekunstmuseet og Aftenposten Junior inviterte Unicef Norge 5.-7.-klassinger med på en konkurranse. Oppgaven var å tegne og skrive litt om hva de ville savne mest om de plutselig måtte flykte hjemmefra. 

Elevene måtte sette seg inn i situasjonen til de 28 millionene barn som er på flukt verden over. I 7.-klasse på Friskolen i Løten tok de oppgaven på strak arm. 

FAMILIE OG VENNER

Til sammen kom det inn 4.075 tegninger fra hele landet i konkurransen, og av disse ble det kåret en vinner i hvert fylke. Julie van Walsum (12) tegnet vinnertegningen i Hedmark. Den er nå forstørret og henger utstilt i Rådhusgalleriene i Oslo sammen med 18 andre tegninger. Utstillingen ble åpnet av Kronprinsesse Mette-Marit denne uka.

– Jeg tegnet det jeg ville savne mest om jeg plutselig måtte flykte. Jeg tegnet familie, venner og skole, sier Julie.  

På tegningen har hun også fått plass til kirka, bibelen, sjampo, balsam, dusj, senga, telefon, litt norsk natur, og til og med fargeblyanter, en pizza og en muffins, for Julie liker både å tegne og å bake. 

Kunst og håndverkslærer Heidi Armann Syversen var den første som fikk vite at Julie vant.

– Jeg ble kjempestolt. Råstolt! Jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle vente med å fortelle det til Julie. Da jeg så tegningen hennes, tenkte jeg at «dette er en vinner», røper Syversen.

Og da hun kunne overbringe nyheten til Julie var responsen god.

– Jeg ble veldig glad, sier Julie, som slett ikke hadde trodd hun skulle vinne.

YLVIS OG AVIS I PREMIE

Familie og venner går igjen på nesten alle de 19 vinnertegningene som nå henger utstilt i Oslo. I tillegg scorer pc og mobil, skole og kjæledyr høyt. Julie var på plass i Oslo sammen med pappaen sin og kunst og håndverkslærer Syversen da utstillingen åpnet. Kronprinsessen tok seg en runde og tittet på tegningene, og Ylvis underholdt. Julie fikk ta bilde sammen med dem, noe hun synes var stas. I tillegg vant den kreative jenta et årsabonnement på Aftenposten Junior.

Rektor Hilde Sætrang på Hedemarken Friskole synes det var en fin konkurranse å delta på for elevene.

– Jeg synes det er fint at vi kan ha litt fokus på andre enn oss selv. Det er nyttig og godt for egen utvikling også. Det hjelper oss til å forstå andre mennesker bedre, sier Sætrang, som håper vandreutstillingen kommer til Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat