Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
NY VEG: Kartet viser hvor den nye riksvegen skal gå, fra Ommangsvollen i Løten til Grundset i Elverum, med ny riksveg 25 til Basthjørnet.ILLUSTRASJON: Statens vegvesen
 
Arbeidet kan starte
Utbyggingen av ny riksveg er endelig vedtatt av Stortinget. Tor André Johnsen (Frp) i transport- og kommunikasjonskomiteen mener det bør utvides fra to til fire felt mellom Tønset og Ommangsvollen.

Publisert: 30.mar.2017 14:52
Oppdatert: 30.mar.2017 14:59

Mens Arbeiderpartiet under Stortingets behandling hevdet at den blå regjeringen har gjort prosjektet forsinket med et par år, hevdet representanter fra Høyre og Frp at Ap selv bidro til forsinkelsen ved ikke å ta tak i vegen mens de selv satt i regjering. Men nå er i alle fall utbyggingen endelig vedtatt, og byggingen av vegen kan starte.

Les også:Vil ha bompenger

flere store biler enn E6

Tor André Johnsen (Frp) i transport- og kommunikasjonskomiteen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) omtalte det som en gledens dag fra Stortingets talerstol.

Les også: 44 kroner er vanvittig mye

– Vi synger om E6, men de fleste lastebilsjåfører kjører riksveg 3, slo Solvik-Olsen til med som et fiffig poeng i anledning dagen.

Undersøkelser viser at et flertall av lastebilsjåfører velger riksveg 3/25 framfor E6 på veg mellom Oslo og Trondheim.

HÅPER PÅ BREIERE VEG

Vegen som nå er vedtatt bygget, som OPS-prosjekt (offentlig-privat samarbeid), varierer i standard og bredde. 16,5 kilometer bygges som firefelts veg, deler av den noe smalere enn hva som er vanlig, og 10,5 kilometer blir tofelts veg med forbikjøringsfelt. Johnsen sier at det hadde vært ønskelig med en mer enhetlig vegstandard enn hva som er planlagt.

– Dette er ikke en god løsning. Det burde vært endret til en mer helhetlig standard. Spesielt på den tre kilometer lange strekningen fra Tønset til Ommangsvollen tilsier trafikkprognosene at det burde bygges firefelts, sier Johnsen

BYGGESTART I 2018

Byggingen av OPS-delen av vegen starter for fullt i 2018, men allerede i år vil vegarbeidet merkes. Hoggingen langs vegtraseen er nesten ferdig. Statens vegvesen har inngått avtale med JR Anlegg AS, som skal i gang ved vegarbeid i Løten og Elverum like over påske. De skal blant annet utvide eksisterende veg fra to til fire felt ved Elverum, og de skal etablere sykkelveger og lokalveger på Ånestad, opplyser Arne Meland, prosjekteringsleder i Statens vegvesen.

OPS-kontrakten skal de få på plass i løpet av året.

– Vi legger ut konkurransegrunnlag for OPS-kontrakt neste uke, så skal vi bruke resten av året på å få på plass avtale med OPS-selskap, sier Meland.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat