Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
VIL KUNNE SERVERE: Solveig Nybakken i Venne- og pårørendeforeninga på Helsetunet reagerer på kommunens nye regelverk. Til høyre sitter Odd Møylien. Han og de andre beboerne kan kjøpe en drink for 20 kroner når foreningen arrangerer dansekveld.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Avgiftshopp kan ta vinglasset fra de eldre
En konjakk til kaffen har vært tradisjon på dansekvelder på Helsetunet. Holder kommunen på sitt nye avgiftssystem, kan det bli slutt på alkoholserveringen.

Publisert: 22.mar.2017 18:02
Oppdatert: 22.mar.2017 18:25

Ifølge det nye regelverket må Venne- og pårørendeforeningen søke om å få servere alkohol ved hvert enkelt arrangement, og betale 340 kroner i gebyr per søknad, istedenfor å betale 650 kroner i gebyr for en samlet søknad for alle arrangementene de skal ha på Helsetunet i løpet av et år. Det byr på problemer.

Les også: Løten Helsetund blant landets fire beste

Med ni dansekvelder i løpet av året vil de da komme opp i en sum på over 3.000 kroner, mot 650 tidligere.

Solveig Nybakken, leder i venne- og pårørendeforeningen, sier de må fortsette med alkoholfrie arrangementer om kommunen ikke forandrer reglene.

– 340 kroner per gang blir for kostbart for oss. Det er greit at vi skal betale litt, men denne prisen er for høy, sier Nybakken, som i dag skal i møte med kommuneledelsen angående saken.

jobber med en løsning

Det var forrige uke formannskapet i Løten kommune vedtok det nye avgiftssystemet, som slår uheldig ut for Helsetunet. Siden da har flere i kommunen jobbet med saken. Bente Hagen, virksomhetsleder for kultur, informasjon og service i kommunen, forteller at de jobber med å finne en løsning.

– Siden saken kom opp, har vi jobbet med å finne en løsning for å hjelpe dem. Et gebyr må vi ha, og vi må forholde oss til lovverket. Vi kan ikke legge oss på en annen linje fordi dette er våre egne. Men vi er innstilt på å hjelpe dem med dette her, sier Hagen.

GJORDE FEIL TIDLIGERE

Hagen påpeker at det bare er 340 kroner per danseaften det er snakk om, og at avgiftsøkningen skyldes at kommunen har gjort feil tidligere.

– Støyen rundt dette skyldes at vi har gjort en feil tidligere, som vi nå retter opp i. Vi kan ikke omgå regelverket. Det er gebyr for skjenking, akkurat som det er gebyr for byggesak, men vi har lagt oss på et lavt nivå, sier Hagen.

Hun sier at de ved Helsetunet kan løse problemet for eksempel ved å søke kommunen om støtte til arrangementene.

SKAL FØLE AT DE ER PÅ FEST

Nybakken synes det er rart at kommunen kan lage regler som rammer et eldresenter på en så uheldig måte. Hun sier at det ikke er snakk om fyll, men at de eldre skal ha litt å kose seg med ved siden av kaffen og kaka si.

– Vi tar 20 kroner for en drink. Dette er ikke noe vi tjener penger på; vi gjør det for å gi et tilbud, så de skal ha følelsen av at de er på fest, sier Nybakken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke