buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FRIGJØR PLASS: Femåringene rundt bordet begynner på skolen til høsten, og de frigjør dermed plasser til nye barn i Ryli. Ungene heter Leotrim Zeneli (f.v.), Matteus Trettebergstuen, Kristy Marie Nontol Sletten, Selma Beate Marken Murud, William Glorvigen, Andreas Bredesen Wardenær og Victoria Adelaja-Sanusi. De voksne er pedagogisk leder Turid Kverneng Stensåsen (f.v.), styrer Iren Skyltbekk og spesialpedagog Anita Lillesveen.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Barnehageopptaket i Løten blir digitalt
Alle barn som er født innen utgangen av 2016 har krav på barnehageplass i Løten fra høsten. Men flere må belage seg på måtte reise et stykke. I år gjøres opptaket digitalt.

Publisert: 16.jan.2017 22:43
Oppdatert: 16.jan.2017 22:46

Løten får nytt administrativt system for barnehage og SFO. Foreldre må dermed søke barnehageplass digitalt fra hjemmesiden til kommunen. Fra 1. februar vil søknadsskjemaet være tilgjengelig. Også tilbudet om plass sendes digitalt på e-post.

– I år er søknadsfristen 15. mars. Fristen er forlenget med to uker på grunn av at det nye systemet ikke er på plass før 1. februar, sier Ryli-styrer Iren Skyltbekk, leder for barnehageopptaket i Løten i 2017.

MANGE må til ÅDALSBRUK

Om ettermiddagen 15. februar blir det besøksdag i barnehagene, både de kommunale og de private, sånn at vordende barnehageforeldre kan se de ulike barnehagene før de prioriterer.

I enkelte deler av bygda er det for få barnehageplasser ut fra søkermassen, så noen vil få tilbud et stykke unna der de bor.

– Hvert år får foreldre tilbud om barnehager de ikke har søkt. Slik blir det sikkert i år også. I Jønsrud og Lund er det få plasser i forhold til antall søkere. Samtidig har Brovold og Ådalsbruk mange plasser sammenlignet med hvor mange barn som bor i området, sier Skyltbekk.

For noen foreldre kan det bety at de må kjøre fra Nordbygda til Ådalsbruk for å få levert og hentet i barnehagen. Unger som går siste året i barnehagen, har krav på plass i skolekretsen de tilhører.

HAR INGEN LEDIGE PLASSER

De første tilbudene om barnehageplass går ut i slutten av mars. Kabalen er ikke ferdiglagt før i juni. I fjor sommer måtte Løten kommune ta i bruk gamle Sentralen som barnehage for å kunne gi tilbud til alle. Der har ni barn plass. Om kommunen vil trenge enda flere plasser i 2017, vites først i vår.

– Det er per i dag ingen ledige plasser i barnehagene i Løten, sier Skyltbekk.

Det betyr at det er vanskelig å få barnehageplass i Løten før det nye barnehageåret starter i august. Men i Løten har de barnehagegaranti som gir alle som er født innen utgangen av 2016 rett på barnehageplass høsten 2017, men det krever at de har sendt en digital søknad innen 15. mars, og svarer når tilbudet om plass kommer, også dette digitalt. Skyltbekk sier at de som ikke har tilgang til pc, vil få tilbud på annet vis.

 
Fakta

Løten har fem kommunale barnehager (Jønsrud, Lund, Ryli, Skøyenhagan og Ådalsbruk) og tre private (Skogly, Livensveen og Brovold).I høst ble det åpnet en ekstra småbarnsavdeling i gamle Sentralen, fordi kommunen hadde ni plasser for lite.Det er satt av 20 millioner til å øke antall barnehageplasser i løten innen 2020

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat