Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Sang, dans og moro gjør elevene trygge på scenen
Gjennom valgfaget sal og scene får ungdomsskoleelevene mulighet til å utvikle talentene sine og opptre for publikum. Løten-elevene har mye å by på.

Publisert: 28.apr.2017 12:16
Oppdatert: 28.apr.2017 12:30

Produksjon for sal og scene heter valgfaget. For de elevene som har valgt faget, rommer skoleårets to store høydepunkt: vårforestillingen og høstforestillingen. Like før helgen var det duket for vårforestilling i Løten kino for resten av skolen, og der fikk samtlige 34 elever vist sine talenter, som konferansierer, i bandet, med dans, sang, sketsjer, dikt eller som filmskapere. Det elevene kunne presentere, var så solid at de egentlig godt kunne klinket til med en åpen kveldsforestilling også.

– IKKE SKUMMELT Å FEILE

Gine Hønningstad, Mikael Torgersen og Madhu Vatn har vært på sal og scene-gruppa i flere år. Mens Gine bidro med sang under vårforestillingen, slo Mikael og Madhu til med både film og en egenprodusert sketsj.

– Sal og scene er bra, for her kan jeg drite meg ut uten å få trøbbel etterpå, sier Mikael, som absolutt gjorde en innsats for å lirke fram litt latter fra salen.

– Vi får veldig mye frihet. Vi kan velge selv hva vi vil gjøre, også får vi prøve nye ting hver gang, sier Madhu.

I likhet med veldig mange andre av jentene, valgte Gine å synge. Hun liker faget fordi det gir rom for å utvikle det man måtte ha av musikalsk eller kunstnerisk talent, og hun skryter av miljøet i klassen.

– Man vet at om man feiler, står det noen bak scenen og tar deg imot og gir deg en klem, sier Gine.

RØRTE REKTOR

Helene Ihler Østvold og Kristian Munz Leonardsen er lærere i faget. Østvold foreteller at elevene står for det meste arbeidet selv. Og noen av dem begynner å bli skikkelig drevne på sceneproduksjoner, etter å ha hatt faget i tre år. I sal og scene-klassen er det elever fra alle ungdomsskoletrinnene.

Assisterende rektor Jens Petter Svenkerud fikk med seg torsdagens forestilling. Han ble rent rørt av å høre og se elevene på scenen.

– Jeg ble både rørt og stolt av våre herlige og flotte elever. Vi er utrolig heldige her på skolen som får sånne opplevelser, der elevene sammen med dyktige voksne lager en forestilling og viser et sånt mangfold av talenter, sier Svenkerud.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat